BMW i3 REV: нови софтуерни актуализации

BMW i3 REV: нови софтуерни актуализации
BMW i3 REV: нови софтуерни актуализации
Anonim
BMW i3 (5)
BMW i3 (5)

След месеци на тестване, BMW пуска голяма софтуерна актуализация за BMW i3 с Range Extender. Новата актуализация показва процента на зареждане (SOC - State of Charge) в горния ляв ъгъл на таблото и на дисплея на бордовия компютър, така че клиентът да може по-добре да управлява автомобила.

SOC функционалността активира системата Range Extender на първо място, за да поддържа по-голям резерв на енергия в батерията, за да преодолее ситуации, в които е необходима повече мощност, като изкачване по хълм или преминаване през най-бавното превозно средство. С предишната версия на софтуера някои драйвери са имали загуба на мощност в такива ситуации.

Актуализацията на софтуера също ще позволи на BMW i3 да използва топографски данни чрез стандартната си навигационна система, за да се подготви проактивно за предстоящия път, за да балансира мощността и резерва на батерията в реално време..

Второто подобрение на i3 REV е отключването на багажника по време на процеса на зареждане. В момента багажникът остава заключен при зареждане със затворени врати на автомобила. Сега обаче, когато започнете да зареждате, багажникът ще бъде отключен, за да позволи таксуване за гостоприемство (споделяне на зарядно устройство).

Третата актуализация подобрява комуникацията с изпарителя на батериите, когато нивото на заряд достигне 2 процента.

С новата актуализация на екрана ще се появи сигналът „Ниска батерия - възможно намаляване на мощността“.

Дилърите на BMW са уведомени за актуализацията от тази седмица и вашето BMW i3 REV ще бъде актуализирано до петък, така че няма да се налага да оставате дълго, за да свършите всичко.

BMW i3 може да се поръча с термично задвижване, което действа като Range Extender, като по този начин трансформира автомобила от чисто електрически (EV) в хибрид (EREV). Малкият двуцилиндров двигател от 650 кубически сантиметра от Kymco гарантира допълнителен пробег от 190 км, които се добавят към 150 км, гарантирани от 20 kWh батерия. Нереални данни?

Със своите нулеви емисии, гарантирани от електрическо задвижване, BMW i3 е специално разработено за използване в градска среда: то осигурява мощност от 125 kW / 170 к.с. и моментен въртящ момент от 250 Nm, разтоварен до земята през задните колела. Електрическият мотор, монтиран на задната ос, осигурява, заедно с малкия диаметър на завой, пъргаво и динамично шофиране. Това му позволява да ускорява от 0 до 60 км/ч за по-малко от четири секунди, а 100 км/ч се достига за по-малко от осем секунди. Максималната скорост е 150 км/ч. От съображения за ефективност двигателят е ограничен до тази скорост, тъй като изискването за много висока енергия, необходимо за шофиране при по-високи скорости, би компрометирало обхвата, без да осигурява допълнителни предимства.

Препоръчано: