BMW M4 GTS: дебют през август в Пийбъл Бийч

BMW M4 GTS: дебют през август в Пийбъл Бийч
BMW M4 GTS: дебют през август в Пийбъл Бийч
Anonim
BMW M4 MotoGP (5)
BMW M4 MotoGP (5)

Ако неотдавнашното международно автомобилно изложение може да е изглеждало малко приглушено за BMW, вие сте пропуснали вълк в агнешка кожа: BMW M4 MotoGP Safety Car.

Всъщност технологията, използвана за двуколесната мирна кола, ще бъде изцяло пренесена в бъдещото BMW M4 GTS.

По-конкретно, естетиката на GTS няма да бъде толкова различна от тази на SafetyCar (включително задната пейка на крилото, бележка на редактора), но преди всичко това ще бъде пълен трансфер на технология с OLED система за осветление в отзад и ЛАЗЕР отпред. Под капака, двигателят S55 ще претърпи първия си технически ремонт (Technische Überholung на немски), който ще включва различно картографиране на блока за управление на двигателя и добавяне на система за впръскване на вода за високи натоварвания. Не е нов, тъй като е използван и при някои автомобили Subaru STi.

Дори в производствената версия, спортното сърце осигурява максимална мощност от 431 к.с. (317 kW) и осигурява максимален въртящ момент от 550 Nm в широк диапазон на оборотите. За да подчертаят това 360° поведение, инженерите на BMW M GmbH са оборудвали двигателя с иновативна система за впръскване на вода, която дава на двигателя значително увеличение на мощността.

Инжектирането на вода прави възможно повишаване на границите на производителността поради топлинни фактори. В допълнение към увеличаването на мощността и въртящия момент, иновативната система също така осигурява отлична ефективност за BMW M4 MotoGP Safety Car, с предимства по отношение на потреблението и емисиите на вредни газове при работа с пълно натоварване.

Тази практика не е нова в автомобилния свят, нито в голямата индустрия, но BMW беше първият производител на автомобили, който индустриализира всичко.

В допълнение към основния радиатор, балансираният топлинен баланс се осигурява от допълнителни радиатори, които обслужват съответно веригата за висока и ниска температура, скоростната кутия и турбокомпресора. Охлаждането на входящия въздух, загрят от турбокомпресора, се осъществява чрез индиректна система за междинен охладител, поддържана от електрическа водна помпа.

Говорим за това нашироко тук: BMW пристига на 85-ото международно автомобилно изложение в Женева.

Очевидно плащате за ексклузивност. Да, защото ще се прави в ограничен брой екземпляри и също така няма да се допуска ретро монтиране за трансформиране на екземплярите M4 в GTS. Дилъри, които нямат този скрупул, ще бъдат издирени и глобени.

В цилиндъра има и BMW M2, което, заедно с M4 GTS, ще бъде пуснато на пазара в края на 2015 г.

Препоръчано: