BMW Серия 1: Два милиона произведени бройки

BMW Серия 1: Два милиона произведени бройки
BMW Серия 1: Два милиона произведени бройки
Anonim
BMW M135i
BMW M135i

Новото BMW Серия 1 LCI ще бъде официално налично за поръчка на 28 март 2015 г. Къде е новото в новия малък седан от Мюнхен? Че първият модел с лифтинг в средата на кариерата си ще бъде номер 2 милиона.

Референтният автомобил е произведен само няколко дни след началото на производството в завода на BMW в Регенсбург за новата версия на компактния модел и е един от първите примери от новата гама BMW Серия 1, която ще бъде изнесени към Азия. BMW 120i с 5 врати, в Estoril Blue металик и оборудвано с M Sport пакет, ще бъде доставено на клиент в Япония.

В края на лятото на 2014 г. компанията отпразнува десетия рожден ден на модела. А сега нов крайъгълен камък: скокът над прага от два милиона бройки дава още едно доказателство за това как привличането към удоволствието от шофирането все още е отличителен белег на BMW; макар и за кратко, като се има предвид, че следващото издание на BMW Серия 1 (вътрешен код F52, бележка на редактора) ще премине към задвижване на предните колела и следователно ще бъде базирано на новата модулна платформа UKL1.

Дебютирайки през 2004 г., BMW Серия 1 стана първият модел на марката, който съчетава спортен и елегантен дизайн с първокласни качества на шофиране, вградени в компактен автомобил с 5 врати.

Двигатели на първо място, всички насочени към спортен дух, но в същото време с поглед към околната среда: всъщност BMW Серия 1 (E8x) действа като пионер за най-новата технология BMW EfficientDynamics, която позволява това е баланс между удоволствието от шофирането и разхода на гориво.

Новото издание на BMW Серия 1 ще се предлага в два варианта на каросерията с 5 и 3 врати.

3 вратите се произвеждат изключително в завода на BMW Регенсбург, докато 5 вратите също се произвеждат в завода на BMW Лайпциг.

И двата модела могат да бъдат поръчани с гама от мощни, но ефективни бензинови и дизелови двигатели с BMW TwinPower Turbo технология, включително най-новото поколение три- и четирицилиндрови агрегати на BMW Group и шестцилиндров редови двигател с M Performance TwinPower Turbo технология

Чиито диапазон на мощност се простира от 80 kW / 109 к.с. до 240 kW / 326 к.с.

BMW M135i M Performance поставя еталон за динамика на шофиране, докато задвижващият механизъм на BMW 116d EfficientDynamics Edition с мощност 85 kW / 116 к.с. е в челните редици на ефективността, осигурявайки среден разход на гориво от 3,8-3,4 l / 100 km (74,3 -83,1 mpg имп.) и емисии на CO2 от 101-89 g/km в тестовия цикъл на ЕС.

BMW M135i, BMW 118d и BMW 120d също могат да бъдат оборудвани с xDrive задвижване на четирите колела.

Акцентите на BMW Серия 1 са системата iDrive, изцяло LED фаровете (налични като опция за BMW Серия 1 за първи път) и най-новите допълнения към линията BMW ConnectedDrive. В допълнение към радарно активирания круиз контрол с функцията Stop & Go и новото поколение асистент за паркиране са налични и функции като камерата за асистент за шофиране.

Системата VoiceCall за спешни повиквания, свързана с услугата BMW TeleServices, също е стандартна. Професионалната навигационна система също така предлага автоматично актуализиране на карта (използвайки вградената SIM карта и мобилна телефонна мрежа), което е безплатно за клиентите за първите три години от регистрацията на автомобила.

Препоръчано: