BMW M3 фейслифт: нова система iDrive и пакет Competition

BMW M3 фейслифт: нова система iDrive и пакет Competition
BMW M3 фейслифт: нова система iDrive и пакет Competition
Anonim
BMW M3 F80 Седан
BMW M3 F80 Седан

Вече подчертахме бъдещите актуализации на BMW M3 (вътрешен код на проекта F80, Ed), но сега имаме потвърждение за дебюта на новото 4-то поколение iDrive система (въвеждане на команди чрез Touch интерфейс) и новата система 3-то поколение ConnectedDrive, заимствана от бъдещата серия 7 G11. Тази система включва нов интерфейс с модул Touch и иновативна система за разпознаване на движение. Водачът или пътникът отпред просто прави директен жест в областта между скоростния лост, волана и контролния дисплей.

3D сензор в покрива открива дали един или два пръста сочат или ако палецът и показалецът са преместени един към друг. Системата декодира различните движения - като почукване, завъртане на пръстите или движение на ръката, плъзгаща надясно - и изпълнява желаната команда. Въртеливо движение може да се използва, например, за промяна на силата на звука на радиото, повдигнат пръст за приемане на повикване или плъзгане за отказване.

Независимо дали се използва контролер iDrive или сензорен екран, BMW казва, че и двете системи отговарят на техните строги стандарти за сигурност и криптиране на данни по време на влизане.

Най-сочната новост е представена от пакета Competition, който въпреки че характеристиките му не са разкрити, е възможно да е плюс в покритието и картографирането на двигателя, фокусирано върху екстремни състезания. Нямаме потвърждение за увеличаване на мощността или въртящия момент на двигателя. Все още трябва да сме търпеливи, за да открием картите, които BMW запазва за своята спортна Berlinetta на всички времена.

От друга страна OLED задните светлини и опцията за LASER отпред са сигурни при дебюта, придавайки характерен ключ на автомобила, чийто поглед ще бъде по-гневен и по-„впит“в пътя

Дебютът на BMW M3 LCI ще бъде през юли тази година според производствените карти, продажбата се очаква да бъде през септември 2015 г.

Препоръчано: