BMW представя Vehicular Small Cell на Световния мобилен конгрес в Барселона

Съдържание:

BMW представя Vehicular Small Cell на Световния мобилен конгрес в Барселона
BMW представя Vehicular Small Cell на Световния мобилен конгрес в Барселона
Anonim
Образ
Образ

На Световния мобилен конгрес в Барселона, kermesse за нови технологии и интегрирана свързаност, който ще се проведе от 2 до 5 март 2015 г., BMW Group, PEIKER acustic GmbH & Co. KG и Nash Technologies GmbH ще представят проект „Vehicular Small Cell“, изследователски проект, който има за цел да подобри мобилното приемане в превозните средства.

Виждаме нарастване на използването на мобилни устройства в колата, като смартфони, таблети, смарт часовници и много други устройства, които в бъдеще ще бъдат част от люлката на „Интернет на нещата“. Купето на автомобила обаче ще повлияе неблагоприятно на екранирането на GPRS / UMTS сигнала или ще причини загуба на силата на сигнала, причинявайки проблеми с приемането, особено при шофиране в райони с лошо мрежово покритие.

И за да се справи с този проблем, BMW Group се обърна към мрежовите специалисти Nash Technologies GmbH и неговия автомобилен доставчик PEIKER acustic GmbH & Co. KG, които стартираха изследователския проект „Vehicular Small Cell“.

FemToCell е инсталиран в колата. FemToCell е мини GPRS станция, която обикновено се използва за осигуряване на по-добра свързаност към мрежата за данни и глас в компании или частни домове. За първи път BMW Group и нейните изследователски партньори разработват FTC за мобилно приложение в автомобила. „Малката клетка за превозно средство“осигурява оптимален достъп до клетъчни мрежи чрез антената на превозното средство, като в същото време значително намалява електромагнитното излъчване вътре в превозното средство.

Ползите с един поглед

Новата система “VSC” автоматично настройва безжична връзка между всички мобилни устройства в колата - включително пътнически устройства - и автомобила.

Подобрената безжична свързаност значително намалява броя на прекъснатите телефонни разговори и осигурява по-стабилна връзка чрез повишаване на качеството по време на шофиране.

Подобрената свързаност също така позволява по-висока скорост на предаване, което значително подобрява производителността на функции като сърфиране в мрежата, проверка на имейл и поточно предаване на музика.

Освен това позволява на всички мобилни устройства в автомобила да предават своя сигнал с много ниска мощност, като по този начин минимизират радиацията. По този начин, използвайки по-малко енергия за предаване на сигнала, зарядът на мобилното устройство се запазва.

Д-р Петер Фертл, ръководител на проекти на BMW Group, го казва по следния начин:

„The Vehicular Small Cell“ще позволи на нашите клиенти да се насладят на непрекъснато обслужване на всички мобилни устройства като смартфони, таблети, смарт часовници и други свързани устройства на бъдещето – дори когато шофират през райони с лошо покритие на данни/глас“

Препоръчано: