BMW iDrive сензорно управление и управление с движение: добре дошло бъдеще

BMW iDrive сензорно управление и управление с движение: добре дошло бъдеще
BMW iDrive сензорно управление и управление с движение: добре дошло бъдеще
Anonim
iDrive жест
iDrive жест

По-рано тази година BMW показа първите прототипи на новата система iDrive от следващо поколение, която може да се управлява с типичния циферблат с колело или с по-бърз режим на сензорен екран или с контроли отгоре. За първи път BMW официално публикува изображения, показващи използването на новия сензорен интерфейс, който ще дебютира в предстоящото BMW Серия 7 G01.

Миналата седмица британският вестник Autocar пусна поредица от цитати от Адриан ван Хойдонк, директор на дизайна на BMW Group, относно възможното добавяне на сензорни екрани към информационно-развлекателната система на BMW.

От негова гледна точка сензорните екрани постепенно ще станат неразделна част от автомобилите на BMW, като се започне от моделите на марката „i“, под формата на извити повърхности, които допълват съществуващия ротационен контролер (iDrive).

Тези изявления на Адриан ван Хойдонк са допълнително потвърждение на слуховете от последните четири години: BMW Group работи върху технология със сензорен екран и скоро ще бъде налична за BMW и MINI на бъдещето.

Като направите крачка назад и разгледате това, което BMW също обяви на CES, шофьорите скоро ще могат да взаимодействат с информационно-развлекателна система чрез комбинация от глас, жест и докосване. Трудно е обаче да се каже на този етап дали подобна комбинация от технологии ще спечели вкуса на купувачите, като се имат предвид затрудненията в обучението, които тази нова технология може да представлява за любителя на новостите.

Докато лабораториите на MINI и BMW трябва да работят върху това как да направят живота ни по-добър, ние се чудим дали извитият сензорен екран наистина е валиден. Не че извитият сензорен екран няма смисъл, но се чудим: сензорен екран в кола - независимо от марката на колата - трябва да е ужасен за разработване; досега Apple, една от най-големите компании, занимаващи се със сензорни интерфейси, все още не е пуснала напълно извито стъклено устройство. Този отговор от BMW ни изненада.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: