12h от Sebring: 40 години по-късно BMW се завръща с Z4 GTLM

12h от Sebring: 40 години по-късно BMW се завръща с Z4 GTLM
12h от Sebring: 40 години по-късно BMW се завръща с Z4 GTLM
Anonim
Годишнина на BMW Sebring
Годишнина на BMW Sebring

63-ото издание на легендарните 12 часа Себринг (САЩ) ще започне на 21 март и BMW Team RLL ще се бори за подиума на историческата писта в американския щат Флорида.

Класическото състезание за издръжливост е и второто състезание за 2015 г. от Шампионата за спортни автомобили (USCC). BMW Motorsport и BMW Северна Америка празнуват специална годишнина след завръщането си в Себринг този сезон: преди 40 години BMW Motorsport спечели първата си победа с BMW 3.0 CSL.

В чест на този успех двата BMW Z4 GTLM на BMW Team RLL ще имат специална възпоменателна ливрея и ще участват в историческите 12 часа на „Sebring International Raceway“.

Автомобил номер 25 ще носи цветовете на победоносното BMW 3.0 CSL от 1975 г. На церемония по откриването, която беше част от "Amelia Island Concours d'Elegance" в Северна Флорида, BMW от Северна Америка представи автомобила юбилеен дизайн за публиката за първи път.

Много от успешните герои на времето се възползваха от възможността да присъстват на презентацията. Четиридесет години след историческата победа, победителите Брайън Редман (САЩ), Сам Поузи (САЩ) и Ханс-Йоахим Щук (Германия) се събраха отново на остров Амелия.

Йохен Неерпаш, първият директор на BMW Motorsport GmbH, и директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард също бяха сред гостите. Всички имаха места на предния ред, като настоящите пилоти на BMW Team RLL Бил Оберлен (САЩ), който завърши първите презентационни обиколки на BMW Z4 GTLM с юбилейната лива.

1975 е важна година в историята на BMW в Северна Америка: това е годината на основаване на BMW в Северна Америка и няколко дни по-късно идва първата историческа победа с BMW 3.0 CSL в Себринг. След като завърши втори и четвърти в клас GTLM на откриването на сезона в Дайтона (САЩ), BMW Team RLL се надява да добави още една успешна глава към историята на баварската марка тази година.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: