BMW M235i xDrive срещу Audi S3: кой ще спечели?

BMW M235i xDrive срещу Audi S3: кой ще спечели?
BMW M235i xDrive срещу Audi S3: кой ще спечели?
Anonim
BMW M235i срещу Audi S3
BMW M235i срещу Audi S3

Канадското списание Autos.ca сравнява двете малки серии витлови бомби със задвижване на четирите колела срещу четирите пръстена: BMW M235i xDrive се сблъсква с Audi S3. Кой от двамата се справя по-добре със снежното дъно? Задвижване на четирите колела Quattro с Haldex 4-то поколение или 3-то поколение xDrive?

BMW M235i Купе е топ моделът от гамата Серия 2 за производителност и вълнение. Той е оборудван с 3,0-литров редови 6-цилиндров двигател с BMW M Performance TwinPower Turbo технология, съчетан с 8-степенна спортна автоматична трансмисия или шестстепенна механична скоростна кутия. Максималната мощност от 320 к.с. се генерира между 5800 и 6.000 rpm, докато максималният въртящ момент от 448 Nm е наличен между 1400 и 4500 rpm.

Аеродинамично оптимизирана каросерия и ad hoc компоненти на шасито се комбинират, за да постигнат типичната за Motorsport прецизност, която подобрява динамиката на шофиране и производителността на двигателя и по този начин полага основите за следващото BMW M2.

M235i може да бъде поръчан със стандартна конфигурация със задно задвижване или опционално xDrive задвижване на всички колела.

Audi S3 се задвижва от четирицилиндровия двигател с турбокомпресор EA888, който е напълно ремонтиран, за да произведе впечатляващите 300 к.с. Задвижван от един турбокомпресор, 2,0-литровият двигател осигурява 380 Nm въртящ момент между 1800-5500 об./мин.

С пикова мощност при 5500 оборота в минута и задвижващата система, способна да ускорява до 6800 оборота в минута.

0-100 км/ч се изминава за 5,1 секунди с шестстепенна трансмисия с двоен съединител и 5,4 секунди с шестстепенна механична трансмисия.

Очевидно M235i има по-високи конски сили, но това ли е най-добрата кола през зимата? Ето откъс от техния тест:

Присъдата

За около $50 000 няма много възможности за избор за практични, забавни и универсални коли, но всичките налични са отлични. В долния край на ценовия спектър намираме Subaru WRX STI, което представлява суровият, нисък профил избор за „младия“клиент, който ще може да повдигне вежди и да завърти очи към вашата кола, гледайки ме.като зряла криза на средната възраст.

Mercedes-Benz има CLA (и GLA) 45 AMG, четирицилиндров турбо хотрод с повече конски сили от който и да е от тези съперници, но някои характеристики на BMW и Audi липсват.

Корпоративният братовчед на Audi, предстоящият Golf R, споделя своята механична схема и се стреми да бъде най-достъпната кола от петте разглеждани.

Всеки един от тези автомобили е способен да достави на любителите на съвременните автомобили главозамайваща тръпка в полето на забавлението, без да се отказва от възрастната и отговорна роля в случай на нужда. Тези коли са отговорът за тези от нас, които се страхуват от дизеловата революция, и те ще ни помогнат да получим и запазим огромните усмивки на лицата си.

Но когато трябва да вземете решение, BMW M235i е автомобилът с най-добрата линия и мелодичния звук на 6-цилиндровия. Всичко, което остава, е да влезете в списъка със сертифицирани предварителни поръчки за следващото BMW M235is.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: