BMW Серия 1 Sport Cross xCite: малките SUV растат

BMW Серия 1 Sport Cross xCite: малките SUV растат
BMW Серия 1 Sport Cross xCite: малките SUV растат
Anonim
BMW xCite
BMW xCite

С непрекъснатото фрагментиране на сегменти и необходимостта да се покрие всяко кътче на пазара, BMW разширява обхвата си дори в сегмента на малките кросоувъри. С новото BMW X1, което ще бъде истински SUV, а не напречен модел, се отваря място за още един нишов модел: BMW Серия 1 Sport Cross xCite.

Нито „SUV“от серия 1, нито намален X1, но това ще бъде напречен модел, базиран на UKL платформата за предно предаване, която ще стои под второто поколение BMW X1, също с предно предаване и кросоувър със задвижване на всички колела.

BMW Серия 1 Sport Cross xCite предлага да се разшири следващото поколение BMW Серия 1, което ще премине към оформление с предно задвижване. Според немското списание Auto Motor und Sport външният вид на автомобила ще бъде този, който се очакваше в тези първи изображения.

Според слуховете колата ще се предлага във вариант с 5 врати, последван от такъв с 3 врати една година след представянето (2017-2018). Дизайнът на екстериора и интериора ще бъде много различен от сегашната гама на днешните BMW. Дори ако дизайнът е замразен след години и получава малки промени само няколко месеца преди пускането в производство, се очаква пробивна кола, която ще вземе пример от стилистичните характеристики, които ще бъдат въведени от бъдещото BMW SErie 7 G11. Целият стил ще се основава на мускулести и "мачо" стилистични характеристики: следователно широка, ниска кола, с широки пътни платна и винаги присъстващ двоен бъбрек. Правилна комбинация от стилове M-Sport и X-Sport.

Серия 1 Xcite ще се предлага с три- и четирицилиндрови двигатели и шестстепенна механична или автоматична трансмисия.

Това ще се изправи срещу Mercedes-Benz GLA и Nissan Juke.

Препоръчано: