Официално: BMW X5 xDrive40e Hybrid

Съдържание:

Официално: BMW X5 xDrive40e Hybrid
Официално: BMW X5 xDrive40e Hybrid
Anonim
BMW X5 eDrive
BMW X5 eDrive

Първият напълно хибриден и Plug-in автомобил на BMW е новото BMW X5 xDrive40e и се предлага на пазара от есента на 2015 г. Той навлиза в бързо разрастващ се пазарен сегмент и отваря вратата към бъдещите хибриди. BMW SUV.

Задвижването: 313 конски сили и 450 Nm (332 lb-ft) въртящ момент

Постоянното задвижване на четирите колела xDrive и технологията BMW EfficientDynamics eDrive дават на BMW X5 xDrive40e баланс между спортност, гъвкавост и с добавянето на електрическия пакет ефективност, издигната до най-високи нива. Автомобилът е оборудван с обща системна мощност от 230 kW / 313 к.с., генерирана от четирицилиндров бензинов двигател с BMW TwinPower Turbo технология и синхронен електродвигател.

Високоволтовата литиево-йонна батерия има 96 клетки и капацитет от 9,0 kWh. Електрическият мотор произвежда 113 конски сили

По този начин хибридният X5 може да осигури забележителна производителност.

Колата ускорява от 0-62mph (0-100km/h) за 6, 8 секунди. Това се случва благодарение на максималния въртящ момент от 250 Nm, достъпен от 0 об/мин от електрическия мотор. Максималната скорост е електронно ограничена до 130 мили/ч (210 км/ч) или 75 мили/ч (130 км/ч), когато се движи с електричество.

Наред с производителността, има изключителна ефективност, разбира се според циклите на хомологация.

BMW X5 xDrive40e постига комбиниран разход на гориво от 3,4-3,3 литра на 100 километра (83,1--85,6 mpg) и комбиниран разход на електроенергия от 15,4-15,3 kWh на същото разстояние. Емисиите на CO2 са в рамките на 78-77 грама на километър (стойности, базирани на тестовия цикъл на ЕС за plug-in хибридни превозни средства, могат да варират в зависимост от определения размер на гумата).

Li-ion батерия с няколко зареждания

Енергията за електрическия мотор, интегриран в 8-степенната трансмисия Steptronic, се черпи от литиево-йонна батерия, която захранва и нисковолтовата батерия за 12V електрическа система в BMW X5 xDrive40e чрез трансформатор на напрежение. Може да се презарежда чрез включване във всеки национален стандартен електрически контакт или BMW i Wallbox, както и на обществени станции за зареждане.

За да спестите място, високоволтовата батерия е поставена под пода на багажника, където също е особено добре защитена в случай на инцидент. С багажно пространство, вариращо от 500 до 1720 литра, BMW X5 xDrive40e все още може да се използва чрез сгъване на облегалката на задната седалка (делима на три части), за 2 или 5 места (поради батериите не е възможно да поръчате 7-местен вариант)

Гъвкавост, която се влива и в шофирането, където интелигентното управление на хибридното отделение гарантира, че двигателят с вътрешно горене и електрическият мотор работят в унисон, за да оптимизират ефективността и да следват желанията на водача.

Бутонът eDrive на централната конзола позволява на водача да регулира режима на работа на хибридното задвижване. В основната настройка AUTO eDrive, мощността на двигателя се добавя към усилването, дадено от електрическия мотор по време на ускорение или по време на скорости, все още постижими от електрическия мотор, чийто въртящ момент от 250 нютон метра (184 lb-ft) е достъпен веднага от

Като алтернатива може да се активира режим MAX eDrive, който позволява на BMW X5 xDrive40e да работи изключително на електрическа енергия - когато шофирате в градски трафик, например - което води до нулеви емисии. Когато високоволтовата батерия е напълно заредена, автомобилът има обхват до 31 километра (приблизително 19 мили) и с ограничена максимална скорост от 120 км/ч (75 мили в час).

Режимът SAVE за батерията също може да се активира с натискане на бутон, което принуждава състоянието на заряд на батерията с високо напрежение да не пада под определена стойност, като по този начин гарантира, че зареждането или позволява натрупването енергия, например чрез възстановяване при спиране, ако капацитетът е нисък. По този начин електричеството може съзнателно да бъде запазено за целия електрически режим на пътуването.

Независимо от настройката, избрана с бутона eDrive, мощността от двата източника на трансмисия се предава постоянно към пътя чрез интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive. Различните настройки на автомобила, които могат да бъдат избрани с превключвателя за изживяване при шофиране, са COMFORT, SPORT и ECO PRO и са налични във всички режими на шофиране.

Специфични за хибридни продукти и услуги от BMW ConnectedDrive и BMW 360 ° ELECTRIC

Всички BMW ConnectedDrive системи за подпомагане на водача и услуги за мобилност са налични, за да осигурят още повече удоволствие от шофирането и помощ във варианта с технологията eDrive.

Функция за интелигентно управление на енергията може да се използва заедно с навигационната система Professional, която е стандартна в BMW X5 xDrive40e. Всеки път, когато навигаторът се активира с целта, която трябва да бъде достигната, данните, свързани с маршрута, който трябва да се измине, се свързват с информация за трафика в реално време, така че да се позволи интелигентно управление на управлението на задвижването. При шофиране на средни и дълги разстояния системата може да гарантира, че е възможно да се шофира изключително в електрически режим в градски участъци с помощта на регенерация на спирачната енергия и по този начин да управлява енергийните резерви на високоволтовата батерия по целенасочен и ефективен начин.

Хибридната версия на приложението BMW Remote ви позволява да проверявате нивото на зареждане на високоволтовата батерия, да локализирате обществени станции за зареждане или да извиквате оценки за ефективност за X5 xDrive40e на смартфон.

Допълнителните функции за отопление и вентилация също могат да се активират дистанционно.

BMW i wallbox Pure и BMW i wallbox Pro, включително услугата за инсталиране, се предлагат за зареждане у дома като част от концепцията BMW 360 ° ELECTRIC, предлагайки на клиентите особено бързо и удобно средство за зареждане на батерията с високо напрежение докато превозното средство е паркирано

Стандартно оборудване и опции

Стандартното оборудване на BMW X5 plug-in hybrid се допълва от навигационна система Professional, както и допълнителна система за отопление и вентилация. Това се захранва от електричеството от батерията с високо напрежение или от електрическата мрежа по време на зареждане. Всички модели на BMW X5 са стандартно оборудвани с двузонов автоматичен климатроник. BMW X5 xDrive40e също се предлага стандартно с пакета Comfort Suspension Adaptive и Dynamic Damper Control.

BMW X5 xDrive40e Hybrid все още може да се възползва от всички стилистични пакети на всички останали X5, към които е добавен пакетът Pure Design, както и M Sport пакетът и персонализираните функции от BMW Individual.

Пълен комплект за пресата на BMW X5 xDrive40e Hybrid

Образ
Образ
bmw x5 xdrive40e
bmw x5 xdrive40e
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
BMW M X5M edrive
BMW M X5M edrive
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: