BMW M6 GT3 продължава своите тестове в Монтебланко

BMW M6 GT3 продължава своите тестове в Монтебланко
BMW M6 GT3 продължава своите тестове в Монтебланко
Anonim
BMW M6 GT3
BMW M6 GT3

През този уикенд имахме не само кулминацията на Международното автомобилно изложение в Женева, но и завършването на тестовете за BMW M6 GT3 в Монтебланко (Испания).

Пилотите Лукас Лур (DE) и Максим Мартин (BE) се редуваха зад волана на BMW от GT класа, заедно с инженерите на пистата, които изследваха обширната програма за развитие със състезателния прототип.

В Портиман (PT) първият съвместен тест с участието на всички производители на DTM ще започне в понеделник, 9 март, този път с пилотите Доминик Бауман (AT), Йенс Клингман (DE), Йорг Мюлер (DE) и Лур, които ще се редуват зад волана на новото BMW M6 GT3.

Разработката на BMW M6 GT3 върви по план.

Чудовищният 4,4-литров V8 с M TwinPower Turbo технология, който е претърпял модификации за използване на писта, има смазване със сух картер и генерира над 500 к.с., с по-ниско общо тегло на автомобила до 1300 килограма.

Допълнителните характеристики на BMW M6 GT3 включват използването на трансмисия с трансмисия, секвенциална шестстепенна скоростна кутия и специална електроника за моторни спортове.

Аеродинамиката на автомобила е изцяло подготвена в аеродинамичния тунел директно от BMW.

BMW M6 Купе предлага идеална основа, върху която инженерите на BMW Motorsport са работили щателно; всичко това за усъвършенстване на BMW M6 GT3 за използване в моторните състезания.

Беше даден приоритет на безопасността: осигуряване на безопасността на пилотите като крайъгълен камък на проекта. За да предложи на водачите на BMW M6 GT3 възможно най-добрата защита срещу наранявания, BMW Motorsport разработи и произведе одобрената от FIA клетка за безопасност, която отговаря на най-новите стандарти за безопасност. Инженерите също така наблегнаха на ефективността, лекотата на поддръжка и надеждността, което е особено важно при класическите 24-часови смени.

Образ
Образ

Препоръчано: