BMW празнува 40 години от първото състезание на американска земя на ’ Amelia Island Concours of Elegance

BMW празнува 40 години от първото състезание на американска земя на ’ Amelia Island Concours of Elegance
BMW празнува 40 години от първото състезание на американска земя на ’ Amelia Island Concours of Elegance
Anonim
Състезателна история на BMW (3)
Състезателна история на BMW (3)

BMW Северна Америка ще отпразнува 40-ата годишнина от два крайъгълни камъка в историята на компанията в Съединените щати на 20-ия Amelia Island Concourse of Elegance в Amelia Island Ritz Carlton, 12-15 март 2015 г.

Преди четиридесет години BMW Северна Америка започна да работи като дъщерно дружество на BMW AG и само няколко дни по-късно BMW Motorsport взе първата си победа в САЩ на 12-те часа на Себринг през 1975 г.

Кръстницата на събитието е легендарното BMW 328, което спомогна за установяването на десетилетия спортна традиция на витлото.

BMW от Северна Америка и BMW Group Classic помогнаха за събирането на значителен брой BMW 328, включително 328 Touring Coupé Mille Miglia, който е пионер в техниките за олекотена конструкция и усъвършенствана аеродинамика и спечели Mille Miglia от 1940 г. Сигурен акцент ще бъде BMW 328, с което сър Стърлинг Мос, отново победител в състезанието, спечели първото си официално състезание през 1947 г.

BMW Северна Америка ще пусне публично откриването на честването на своята 40-та годишнина в “Cars & Coffee at Concours” на събота, 14 март, където ще представи специалното BMW 3.0 CSL с подобна ливрея на настоящите автомобили Z4 GTLM, които ще се състезават в изданието на 12-те часа на Себринг през 2015 г. на 21 март.

Шофьорът на BMW Бил Оберлен и победителите от историческите 12 часа Себринг от 1975 г. (Брайън Редман, Сам Поузи и Ханс Стък) ще присъстват на откриването. Освен това ще се появи мениджърът на BMW Motorsport Йохен Неерпаш и пълният екип на BMW Motorsport на шампионата IMSA Camel GT от 1975 г.

BMW ще донесе няколко автомобила BMW USA Classic, за да подправят събитието:

  • BMW кръстница n ° 25 3.0 CSL 1975, който получи наградата за най-добър в класа на Concours d'Elegance в Амелия Айлънд през 2014 г. и беше част от отбора, който спечели 24-те часа на Себринг през 1975 г., съчетан с настоящия № 25 BMW Z4 GTLM Tudor United Sports Car Championship
  • В допълнение към историческия победител в Mille Miglia, BMW 328 Touring Coupé, BMW Group Classic ще покаже версия от 1973 г. на BMW 3.0 CSL, която е разработена за хомологация, както и BMW M1 от 1980 г., първото шосейно автомобил, разработен от BMW Motorsport (също за състезателна хомологация).
  • Новото тогава BMW Z3 Roadster, използвано при заснемането на филма за Джеймс Бонд "Goldeneye" преди 20 години, също ще бъде изложено на колективния празник. Тъй като BMW е компания, чието състезателно наследство варира от четириколесни до двуколесни модели, мотоциклетът BMW R69 също ще има своя етапна изрезка.

Но не само с поглед към миналото, тъй като BMW Северна Америка определено гледа към бъдещето. Ще бъде изложено съвсем новото BMW Серия 6 M. Y. 2016 в купе и кабрио деклинация и чисто новото BMW X6M заедно с BMW i8, plug-in хибридният спортен автомобил на баварската марка.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: