BMW FIBT Bob & Skeleton: 20 хиляди зрители за ’ събитие

BMW FIBT Bob & Skeleton: 20 хиляди зрители за ’ събитие
BMW FIBT Bob & Skeleton: 20 хиляди зрители за ’ събитие
Anonim
BMW FIBT (9)
BMW FIBT (9)

2015 BMW FIBT Bob & Skeleton World Championship приключва във Винтерберг в неделя с Максимилиан Арндт, който успешно защити титлата си в четиристранния бобслей за мъже и титлата на Германия в бобслея за двама с новобранеца Нико Валтер.

BMW е "Официален спонсор на Световната купа на Viessmann FIBT"и партньор в титлата на Световната купа от началото на този сезон.

Най-силната страна в двубоя, в региона Зауерланд в Германия, беше отборът домакин, който спечели три златни, пет сребърни и един бронзов медал пред 20 000 фенове. Повече от десет милиона зрители гледаха Световното първенство по телевизията.

„Първият ни път като партньор в Световния шампионат на BMW FIBT Bob & Skeleton беше пълен успех. Виждали сме фантастични условия и съоръжения, ентусиазирани тълпи и вълнуващи състезания с големи успехи във Винтерберг. Това беше добър завършек на сезона за партньорството между BMW и FIBT, "каза Фридрих Едел, ръководител на спортния маркетинг на BMW Deutschland.

„Като дългосрочен технологичен партньор на BSD, BMW би искал да поздрави немските спортисти за техните отлични резултати у дома.“

Иво Фериани, президент на Международната федерация по бобслей и скелетон (FIBT), беше пълен с похвали за кулминацията на сезона във Винтерберг.

"Това е най-доброто място за такъв тип събитие", каза италианецът.

„Всички са щастливи, всичко е перфектно. Спортистите се забавляваха страхотно и организационният комитет свърши чудесна работа."

Световното първенство започна с BMW Kart Challenge. BMW покани олимпийските шампиони по бобслей, световните и победителите в Световната купа, за приятелско състезание на четири колела.

Зимните събития на пистата бяха наблюдавани от пилота на BMW DTM Тимо Глок.

Победата отиде при американеца Brian Shimer.

Олимпийският бронзов медалист от 2002 г. и настоящ треньор на отбора на САЩ каза: „Днес беше мечта. Обичам го! Този вид приятелско състезание срещу други спортисти и треньори е отлично. Това е нещо малко по-различно, много забавно и опознаваш колегите си по-добре. Страхотен старт на Световното първенство!"

BMW подкрепя BSD като технологичен партньор от 2010 г., особено в областта на аеродинамиката и компютърните симулации, където може да добави своя значителен опит, натрупан от автомобилния дизайн.

От съществено значение е да имате възможно най-малко съпротивление в ледения канал, когато всяка стотна от секундата е от значение, а същата тази характеристика също така намалява консумацията на енергия на пътя. Това е силно демонстрирано от революционното BMW i8, plug-in хибриден автомобил, който съчетава две души: икономичен и спортен автомобил, който използва интелигентна конструкция, използваща въглеродни влакна, което ви позволява да създадете лек и аеродинамичен автомобил, способен да достигат изключително ниски стойности на консумация и емисии. Нищо чудно, че Фридрих, който тества BMW i8 преди Световното първенство във Винтерберг, се почувства като у дома си със спортната кола на бъдещето.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема