Alpina-BMW D4 BiTurbo Coupè: квадратура на кръга

Alpina-BMW D4 BiTurbo Coupè: квадратура на кръга
Alpina-BMW D4 BiTurbo Coupè: квадратура на кръга
Anonim
BMW-Alpina-D4-Coupe-F32-Gruen (1)
BMW-Alpina-D4-Coupe-F32-Gruen (1)

Ателието на Buchloe не е непознато за супер финото ретуширане и ad hoc настройката на автомобилите в Мюнхен, но му придава онази душа на майсторство и ръчни умения, които е трудно да се намерят другаде, ако не и чрез обръщане към добре известни марки. по-благородно от BMW. Това е Alpina D4 BiTurbo Coupè.

Майсторите на Alpina не са изкривили хармоничната форма на BMW Серия 4, но са разкрили неговата по-спортна и по-зла душа. Работейки върху Sport Line, те добавиха необходимите аеродинамични придатъци (от карбон, разбира се), за да увеличат натоварването при високи скорости и да стабилизират предната и задната част.

Неговият заострен страничен профил се въвежда от внушителна мускулеста предна част, подчертана от линиите на пръстите на фаровете, за да се доближи до чиста и елегантна задна част.

Типичният дизайн на алуминиеви джанти с двадесет спици и скрити клапани придава на Alpina D4 Bi-Turbo външен вид, който е всичко друго, но не и изведен от употреба. Сините спирачни апарати с логото на ALPINA в подписа и двойните изпускателни тръби допълват естетическия вид на автомобила.

Под кожата?

3,0-литровият 6-цилиндров двигател от Мюнхен, получен от BMW 435d, получава нови всмукателни канали с динамика на течността на тягата, способни да увеличат максималния въздушен поток, който да бъде изтласкан вътре в двигателя.

Резултатът е 350 постоянни к.с. между 4000 и 4200 об./мин. Максималният въртящ момент достига постоянните 700 Nm между 1500 и 3000 об/мин .

Напълно преработена системата за междинен охладител, с добавянето на два обменника въздух-вода, които са в състояние да намалят термичната делта с много градуси по Целзий, правейки въздушния стълб по-плътен и богат на кислород.

В допълнение, новата 8-степенна скоростна кутия ZF е напълно преработена от техниците на Alpina, адаптирайки я към новите мощности и двойки в игра.

ALPINA определя собствено тегло по DIN от 1585 кг за D4 BiTurbo Coupé, което ускорява за 4,6 секунди от 0 до 100 км/ч. Alpina D4 BiTurbo Cabrio добавя още 230 кг, което му причинява загуба от четири десети, за да постигне същия резултат. Скоростите за двата дизела са съответно 278 и 275 км / ч.

Образ
Образ

Препоръчано: