BMW M6 GT3: финалните тестове продължават в Монтебланко и Портиман

Съдържание:

BMW M6 GT3: финалните тестове продължават в Монтебланко и Портиман
BMW M6 GT3: финалните тестове продължават в Монтебланко и Портиман
Anonim

BMW Motorsport продължи интензивната развойна работа на новото BMW M6 GT3 с обширна тестова програма в Монтебланко (Испания) и Портиман (Португания).

Опитът на марката BMW и възможността да работим със страхотни шофьори ни позволи да изминем много тестови километри зад волана на новия претендент за GT и шампионата за издръжливост.

Лукас Лур (DE), Йорг Мюлер (DE), Йенс Клингман (DE), Доминик Бауман (AT) и Максим Мартин (BE) бяха в действие в Испания и Португалия.

Представителите на медиите също получиха възможност да разгледат отблизо BMW M6 GT3. Спортният автомобил GT беше изложен на международното представяне на BMW Серия 1 LCI и BMW Серия 6 LCI в Лисабон (PT), давайки възможност на журналистите там да изразят мнението си за новия автомобил.

„След много месеци на упорита работа, усилено развитие в инженерните офиси и в лабораторията, ние навлязохме в следващата фаза на разработка и в момента тестваме BMW M6 GT3“, каза директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард.

„Нашият фокус е да предоставим на нашите клиенти напълно разработен и конкурентен продукт още от кутията. Текущите тестове са много важни, тъй като полагат основите за следващата състезателна кола на пистата. В това отношение ни помага опитът на нашите пилоти, които са в състояние да предадат широка гама от впечатления от BMW M6 GT3 на инженерите на пистата. Тази работа отнема време - но ние сме в добро планиране."

Франк ван Меел, председател на Управителния съвет на BMW M GmbH, каза: „Разбира се, знаехме, че производствената версия, BMW M6 Купе, вече беше на много високо ниво на спортност. Много е впечатляващо да видим как нашите колеги от BMW Motorsport успяват да вземат този отличен продукт като основа, върху която да разработят състезателна кола за шампионата GT3.

Високооборотният V8 двигател с M TwinPower Turbo технология от производството на M6, по-специално, осигурява идеална основа за GT задвижване и е почти непроменен. Уверен съм, че BMW M6 GT3 ще ни позволи да продължим успешната традиция на BMW M и BMW Motorsport на пистата от 2016 г."

Изявления от шофьорите, управляващи BMW M6 GT3:

Йорг Мюлер:„Първите пробни пускания с нов автомобил винаги са най-вълнуващи, защото на този етап може да се постигне голям напредък в развитието. Импресиите на водача могат да бъдат реализирани много по-бързо с автомобил, чийто потенциал за развитие вече е до голяма степен изчерпан. В случая с BMW M6 GT3 е особено важно, когато го карат няколко шофьора. В края на краищата, това е клиентска кола, която ще трябва да бъде проектирана така, че да отговаря на нуждите на много различни шофьори, когато става дума за състезания на инчове от асфалта.“

Доминик Бауман:„Почувствах се като у дома си, когато се озовах в кокпита на BMW M6 GT3. Въпреки размерите на машината има страхотна видимост и удобна позиция на седалката на водача. Тъй като все още сме в ранен етап на развитие, управлението вече е много добро. Прекарахме по-голямата част от времето си в работа върху основите. "

Йенс Клингман:„Първото ми впечатление от BMW M6 GT3 е много положително. Според мен дългото междуосие прави тази кола по-лесна за шофиране от нейния прародител. Като шофьор може да се каже, че инженерите на BMW са мислили дълго време за това какво е необходимо, за да бъде бърз на пистата, когато са проектирали този автомобил .

Вече имаме основна настройка, която не е далеч от това, което ще ни трябва в истинско състезание. Що се отнася до управляемостта, BMW M6 GT3 определено е голяма крачка напред. Като шофьор с определен ръст също е много приятно да мога да се отпусна зад волана, защото имам много повече място, отколкото във всяка друга кола, карана някога. Вече мисля да направя още изследвания."

Лукас Лур:„Изпълва ме с гордост, когато ми повериха първите тестове на страхотен проект като този от самото начало. Важно е основата на машината да е правилна и всички промени, които правим, трябва да имат очаквания ефект. Разработчиците имаха изключителна и спортна основа, с която да работят. Вече можете да се чувствате спокойни в кокпита на BMW M6 GT3. "

Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: