BMW M2 CSL: възможно и с препратки към M3 E30

BMW M2 CSL: възможно и с препратки към M3 E30
BMW M2 CSL: възможно и с препратки към M3 E30
Anonim

Исторически кръг, който трябва да се затвори със 100-годишнината на "бяло-синия" Хеликс, когато през 2016 г. ще се навършат сто години от основаването му. Иконата, която успя да се изгради с течение на времето, произлиза от един единствен модел: BMW M3 E30.

Според дизайнерския директор на BMW Group Адриан ван Хойдонк:

"E30 M3 има наистина голям кръг от фенове и ние черпим вдъхновение от него за бъдещ продукт, който ще пуснем в бъдеще", каза холандецът.

За Autocar Hooydonk не уточнява кой модел може да получи E30 M3, но моделът, който най-много следва неговата емоционална линия, е бъдещият M2, който ще бъде представен през ноември тази година на автомобилното изложение във Франкфурт.

M2 ще се задвижва от 3-цилиндров 6-цилиндров двигател.0 литров N55, който с технически ремонт (N55B30T0) ще достави около 370-380 к.с. Който ще се разтоварва на земята с помощта на 6-степенна механична скоростна кутия или 7-степенна двоен съединител. Вдъхновението за E30 за M2 ще има своята конотация с варианта M2 CSL, където силните страни ще бъдат подчертани като много заоблените калници, отличителните елементи на гънки и дискретно задно крило, както и пълна аеродинамична ревизия

„С автомобилите M се опитваме да постигнем правилната притискаща сила без аероприставки. Това е най-автентичният начин , каза Хойдонк.

Спестяването на тегло играе важна роля в бъдещата продуктова стратегия на автомобилите BMW и M. Настоящите автомобили Motorsport вече имат компоненти, изработени от CFRP (въглеродни влакна и пластмасови съединения), но в бъдеще ще има още по-екстремни използване в резултат на новата гледна точка на дизайна на Lightweight Desing.

Hooydonk добави „Трябваше да платя авторските права на Колин Чапман за мантрата „производителност чрез лекото тегло“, но това беше друг важен фактор за E30 и е приоритет и за нас. "

Лекият вариант на BMW M2 трябва да доближи 1400 кг.

Препоръчано: