Mini: най-добрата инвестиция за 2015 г. според Auto Bild

Mini: най-добрата инвестиция за 2015 г. според Auto Bild
Mini: най-добрата инвестиция за 2015 г. според Auto Bild
Anonim
Mini Cooper F56
Mini Cooper F56

Германското списание Auto Bild обяви, че най-добрата инвестиция за 2015 г. е новото Mini с 5 врати - вътрешен код F56 - по-специално моделът Cooper. С новото MINI Cooper 5 врати, англо-германската марка не само печели „Value master 2015“в категорията на малките автомобили, но и титлата на цялостен победител във всички категории. Това означава, че версията с пет врати и пет места на новата гама Mini е моделът, който предлага най-дълготрайно запазване на стойността на германския автомобилен пазар.

Заглавието „Master на стойността“се основава на прогноза, съставена от експерти в института за пазарни проучвания Schwacke, която разглежда продажната цена, която може да бъде постигната за четири години за автомобил, току-що регистриран през 2015 г.

Оценката се изготвя за всеки модел и включва не само покупната цена на притежаваното превозно средство, но и множество други фактори, като оперативни разходи, време за пускане на пазара, имидж на марката и различни конкуренти в сегмента, текущи тенденции на автомобилния пазар и общо икономическо развитие.

Този анализ се използва, за да се определи кои модели предлагат най-трайна стойност в 13 категории превозни средства.

Новото MINI Cooper с 5 врати заема мястото на MINI Cooper S Countryman като „Майстор на стойността 2015“в сегмента на малките автомобили, като последният достигна най-високото класиране през 2014 г.

Това продължава успеха на марката, която доминира в малката категория от 2005 г. насам, с модели като предишното поколение Mini Cooper с 3 врати (вътрешен код R56) и MINI Convertible., също редовно първи в генерално класиране.

Текуща прогноза c дава на новото MINI Cooper 5 врати приблизителна стойност при препродажба от 65,6 процента от първоначалната цена.

Представлява най-високия процент от остатъчната стойност на всички модели, анализирани тази година.

Класацията „Value Master“е важна помощ при избора на нови автомобили за потенциални купувачи.

Показва моделите, които показват по-малка разлика между цената при препродажба и първоначалната стойност и следователно могат да се считат за инвестиция.

Прогнозите за стабилност за моделите на MINI винаги са особено благоприятни, което показва, че оригиналността в премиум сегмента на малките автомобили е много популярна и на пазара на употребявани автомобили това е забележимо.

Новото MINI Cooper с 5 врати започва с 3-цилиндров 1,5-литров двигател с технология TwinPowerTurbo, заимствана от BMW, способен да гарантира 100 kW / 136 к.с. и 0-100 км/ч само за 8.2 секунди в комбинация с новата 6-степенна автоматична трансмисия на Aisin постига комбиниран разход от 4,8-4,7 л/100 км и комбинирани CO2 емисии: 111-109 г/км.

След пускането на пазара през март 2015 г. на новото MINI One First 5 врати ще има общо седем типа двигатели, налични за този модел: четири бензинови и три дизелови.

Те връщат отличителен белег за удоволствие от шофирането и максимална ефективност на новото MINI с 5 врати, което също така предлага по-голяма функционалност и комфорт с междуосие, удължено със 72 mm в сравнение с новото MINI с 3 врати, с две врати и a удобна 3-местна задна седалка (всъщност 2 + 1).

Препоръчано: