BMW и Shell: заедно за справяне с ’ зеления ад на Нюрбургринг

BMW и Shell: заедно за справяне с ’ зеления ад на Нюрбургринг
BMW и Shell: заедно за справяне с ’ зеления ад на Нюрбургринг
Anonim
Образ
Образ

“Зеленият ад” винаги е бил смесица от страст, радост, болка и страдание. Ако двама се борят за една и съща цел, шансовете за победа могат да се увеличат, поради което Shell беше избран за единствен доставчик на BMW масла за DTM сезон 2015.

Това сътрудничество, запазено преди това за редовно продаваната гама, сега се разширява на пистата, където отборите ще се състезават с моторни масла Shell Helix Ultra и Pennzoil Platinum. Всички тези двигателни масла се произвеждат по технологията GTL (Gas To Liquid) чрез извличане на част от смазочните сили от природен газ, което им позволява да предложат подобрена защита на двигателя и да увеличат неговата производителност както на пътя, така и на пистата.

Логото Ultra Shell Helix ще се появи на всичките осем BMW M4 DTM, както и екипно облекло, каски и шофьорски костюми. Shell Helix Ultra е само едно от поредицата висококачествени масла, базирани на технология, разработена от Shell PurePlus Technology - революционен газ-течност (GTL) процес, който превръща природния газ в кристално базово масло, основният компонент на маслата, с - теоретично - нито един от примесите, присъстващи в суровия петрол. Когато тази технология се комбинира с селекция от високоефективни добавки, тя активно защитава двигателя и поддържа всяка вътрешна кухина чиста.

Shell BMW M4 DTM ще бъде направен в червено и жълто, върху бяла основа и ще носи логото на датската компания.

Инженерите на BMW Motorsport работиха заедно с учени от Shell, за да разработят високопроизводителни масла за използване в BMW Motorsport на състезателни автомобили.

Това развитие ще продължи през всички тестове и през целия сезон. Той ще се съсредоточи върху последователното подобряване на факторите за ефективност, като намаляване на триенето и износването.

Директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард коментира последните интересни разработки:

„Целият BMW Motorsport се радва да може да разчита на подкрепата на Shell в бъдеще, както в DTM, така и в USCC, както и в 24-те часа на Нюрбургринг. Shell Helix Ultra и Pennzoil Platinum са марки с висока производителност, които са идеално подходящи за нашите проекти в моторните спортове. Вярваме в тези смазочни материали и се надяваме, че новото партньорство ще ни позволи да положим основите за голям успех заедно на пистата."

Говорейки по новините, Марк Гейнсбъроу, изпълнителен вицепрезидент на Shell, каза:

„Shell има страст към всичко, свързано с моторния спорт, както се вижда от нашия дългогодишен ангажимент към международната арена. Ние сме развълнувани да се разширяваме към тази тенденция, благодарение отчасти на участието като партньор на BMW Motorsport, както и като доставчик на BMW.

Партньорството с BMW Motorsport подчертава значителния принос, който нашите масла, особено нашите марки моторни масла Shell Helix Ultra и Pennzoil Platinum, могат да имат за представянето на състезателните автомобили на BMW.

Очакваме с нетърпение да работим с екипа на BMW Motorsport за разработване и предлагане на продукти за максимизиране на представянето на състезателния флот на BMW. Това сътрудничество ще позволи на двете компании да разширят границите и на двете отвъд всяка предварително поставена цел в областта на разработката на масла и двигатели; всичко това за най-добрата полза за ежедневния шофьор."

BMW Motorsport ще използва Shell Helix Ultra с технология PurePlus в GT и състезания за издръжливост.

Този първокласен продукт може значително да допринесе за подобрена производителност и продължителност на излъчване.

Техният принос към най-трудната писта в света ще бъде фундаментален:

Nürburgring Nordschleife.

Поради тази причина Shell също ще подкрепи BMW Motorsport в 24-часовия маратон в “Green Hell”:

Автомобилите BMW Z4 от клас GT3 също ще имат логото на Shell Helix Ultra.

BMW Motorsport навлиза във втория си сезон в USCC в Северна Америка, където, заедно с новия си премиум партньор Shell, търси да добави още една глава към своята успешна история.

От 2015 г. двата BMW Z4 GTLM, управлявани от BMW Team RLL, ще се подредят на стартовата решетка с логото Pennzoil Platinum - друг вид двигателно масло на Shell, произведено с технологията PurePlus.

Препоръчано: