BMW M4 Iconic Lights Concept: и имаше светлина

BMW M4 Iconic Lights Concept: и имаше светлина
BMW M4 Iconic Lights Concept: и имаше светлина
Anonim
Образ
Образ

На изложението за потребителска електроника (CES) през 2015 г. в Лас Вегас, BMW предоставя допълнително доказателство, че е световен лидер в разработването на лазерна технология. След като вече достави първите модели с тази технология на клиентите, сега тя идва с допълнителни лазерни функции за автомобилите на бъдещето. Лазерната светлина вече може да предложи своя впечатляващ дълъг обхват от до 600 метра в комбинация с функцията за асистент за дълги светлини на BMW.

На CES BMW разкрива многобройните начини, по които технологията Laserlight може да бъде широко интегрирана със системите за подпомагане на автомобила и сензорите: тя може да се използва за внедряване на нови интелигентни светлинни функции за по-голяма безопасност и комфорт. Например, можете да работите с навигационната система, за да осветите ъглите достатъчно предварително, докато лазерът с динамична светлина може да осигури ранно предупреждение за хора или животни през нощта от разстояние до 100 метра.

BMW M4 Concept Iconic Lights, с екстериорна боя в Cool White Metallic, представяща новата интерпретация на BMW с типичните двойни кръгли фарове. В движение лазерната технология може да бъде разпозната по тънките сини ивици в светлините. Междувременно, задните светлинни клъстери на BMW M4 Concept Iconic Lights са базирани на OLED (органични светодиоди), които произвеждат светлина от много тънки полупроводникови слоеве от органичен материал. За първи път както задните светлини, така и задните мигачи са оборудвани с OLED технология. Осветените повърхности са разположени така, че да създават триизмерен ефект. OLED също заемат по-малко място благодарение на малкия си размер, дебелина от само 1.4 мм

Лека технология за различен стил на шофиране

В миналото строгите законови изисквания, управляващи осветителния компонент на автомобила, ограничаваха броя на светлинните функции, които могат да бъдат постигнати с OLED технологията. Чрез индивидуално активиране на OLED сегментите е възможно да се създадат различни ефекти на задните светлини в различни режими на шофиране. Като се има предвид, че типичният дизайн на BMW обикновено е представен с "L" форма, модулът на задните светлини осветява голяма част, която пресъздава типичната форма; в спортен режим може да се използва светлинен модел с различна форма чрез активиране само на някои от OLED сегментите. След това задната светлина се появява като "стрелка", добре дефинирана "ивица" светлина, готова за снимане.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Пълна галерия BMW M4 Iconic Lights Concept

Препоръчано: