BMW пристига на 85665328217; 85-то международно автомобилно изложение в Женева

Съдържание:

BMW пристига на 85665328217; 85-то международно автомобилно изложение в Женева
BMW пристига на 85665328217; 85-то международно автомобилно изложение в Женева
Anonim
BMW i8
BMW i8

Това е март, пълен с новини за BMW, където ще донесе революции и нови актуализации за баварската гама на известното международно автомобилно изложение в Женева.

BMW представя две световни премиери, BMW Серия 2 Gran Tourer с капацитет до седем души и новото компактно BMW Серия 1.

Новини в техническата област с новия BMW M4 MotoGP Safety Car, който въвежда иновативна система за водно впръскване, способна да увеличи мощността на двигателя и предлага при пълно натоварване предимства по отношение на разхода на гориво и емисиите на отработени газове.

Допълнителните теми са иновативните допълнителни услуги, налични за моделите BMW i и “myKIDIO”.

Нека навлезем в подробностите.

BMW Серия 1 Фейслифт

Новото BMW Серия 1 е напълно преобразено.

Напълно преработен нос и опашка, придаващи на мъничето от Мюнхен истински BMW характер. Нови аксесоари и по-богат интериор и напълно обновена гама двигатели, която варира от малкия 1,5-литров 3-цилиндров (както бензинов, така и дизелов) до 2,0-литровия двоен турбо дизел с 224 к.с. и мощния 6-цилиндров 3.0- литров туин-турбо с 326 к.с. на M135i.

Във всички модели на новото BMW Серия 1, двойните кръгли фарове са стандартно оборудвани с LED дневни светлини. Пътепоказателите са поставени в най-външната част на осветителните тела. За първи път изцяло LED светлината за дългите и късите светлини се предлага като опция за новото BMW Серия 1. Фаровете генерират ефект на интензивна бяла светлина, подобен на дневната светлина, като по този начин оптимизират безопасността при шофиране през нощта. В комбинация с LED фаровете също и пътепоказателите с LED технология. Допълнителна опция са адаптивните LED светлини, които осигуряват осветяване на пътя, следващ завоя. Контролът на светлинния лъч отчита както ъгъла на завъртане, така и скоростта, така че автоматично да генерира, въз основа на моментната ситуация на шофиране, режимите град, селски път и магистрала. Адаптивното управление на светлината включва и функция за осветление при неблагоприятни метеорологични условия. Възможностите за адаптивно LED осветление също включват асистент за дълги светлини.

Задните светлини също са изцяло преработени и вече имат типичната L-образна форма за моделите на BMW: в допълнение, те са допълнени от светлинни тела, захранвани с LED.

Нека поговорим за това подробно тук:

BMW Серия 1 Фейслифт: цялата информация за новото мъниче от Мюнхен.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

BMW Серия 2 Gran Tourer

Пространство и повече пространство, но със спортния външен вид на BMW: това е новото BMW Серия 2 Gran Tourer (вътрешен код F46). Новият 7-местен мултиспейс от BMW е първият в своя сегмент, който предлага първокласно техническо и развлекателно оборудване. Почти 22 сантиметра повече на дължина и 5,3 на височина, променя пропорциите, така че да може да побере 7 души (в действителност двете допълнителни седалки са подходящи за две деца) или допълнителен багаж, ако е необходимо..

Плюсът на задвижването на предните колела, въпреки че говорим за BMW, гарантира чупеща рекорди вътрешна гъвкавост, гарантирайки на всеки пътник собствена станция за пътуване и наслаждавайки се на всичко, докато удобно гледате филм с помощта на "MyKIDIO", за за първи път в BMW Серия 2 Gran Tourer, като предоставя на пътниците отзад различно съдържание, подходящо за деца и семейства на свързани таблети (например Apple iPad), като телевизионни сериали, филми, аудио книги или радио пиеси. Тъй като приложението, след като мобилното периферно устройство е свързано към автомобила, може лесно да се управлява чрез iDrive Controller и Control

Дисплей, водачът или пътникът отпред винаги поддържат контрол върху възпроизвежданото съдържание. В допълнение, благодарение на "BMW Kids Cockpit", малките, седящи в задната част, могат да научат информация за маршрута по всяко време (например час на пристигане, скорост или външна температура) по лесен и игрив начин.

Сигурни сме, че дори най-великите ще оценят силата на тази развлекателна среда.

Гама от двигатели, която, от друга страна, винаги е флагманът на BMW с новите три и четирицилиндрови TwinPowerTurbo двигатели, от 1,5 до 2,0 литра, с предно и задвижване на всички колела, към които ръчна скоростна кутия може да бъде куплиран (6 предавки) и автоматичен (6 предавки за предно задвижване, 8 предавки за xDrive).

85 kW / 116 к.с. до 141 kW / 192 к.с., комбиниран разход на гориво: 6,1–3,9 л / 100 км; CO2 емисии в комбиниран цикъл: 149-104 g/km)заедно с пакета от мерки BMW EfficientDynamics, уникален на пазара, гарантира ексклузивно изживяване при шофиране, спортна динамика, комбинирана с максимална ефективност и най-ниските CO2 емисии в сегмента, към който принадлежи.

Нека поговорим за това подробно тук:

BMW Серия 2 Gran Tourer: Скъпи, семейството ми се увеличи!

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

BMW M4 MotoGP Safety Car 2015

Подобно на миналата година, BMW M4 Coupé също ще управлява флота от MotoGP „автомобили за безопасност“през сезон 2015. Високопроизводителното Coupé от отдела Motorsport е специално проектирано, за да гарантира максимално представяне във всички ситуации, както на пътя, така и на пистата. Шестцилиндровият редови двигател с M TwinPower Turbo технология обича да работи близо до червената зона на оборотомера, но в същото време се оставя да бъде покорно воден с нишка газ при градски скорости. Дори в серийната версия, спортното сърце осигурява максимална мощност от 431 к.с. (317 kW) и максимален въртящ момент от 550 Nm в широк диапазон на оборотите. За да подчертаят това 360° поведение, инженерите на BMW M GmbH са оборудвали двигателя с иновативна система за впръскване на вода, която дава на двигателя значително увеличение на мощността.

Инжектирането на вода прави възможно повишаване на границите на производителността поради топлинни фактори. В допълнение към увеличаването на мощността и въртящия момент, иновативната система също така осигурява отлична ефективност за BMW M4 MotoGP Safety Car, с предимства по отношение на потреблението и емисиите на вредни газове при работа с пълно натоварване.

Тази практика не е нова в автомобилния свят, нито в голямата индустрия, но BMW беше първият производител на автомобили, който индустриализира всичко.

В допълнение към основния радиатор, балансираният топлинен баланс се осигурява от допълнителни радиатори, които обслужват съответно веригата за висока и ниска температура, скоростната кутия и турбокомпресора. Охлаждането на входящия въздух, загрят от турбокомпресора, се осъществява чрез индиректна система за междинен охладител, поддържана от електрическа водна помпа.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Инжектирането на вода

Благодарение на системата за водно впръскване, използвана от BMW M GmbH, инженерите успяха да оптимизират отново мощността и консумацията на редовия шестцилиндров двигател с компресор. Инженерите използват физическите свойства на водата, за да извадят енергията, необходима за изпаряване от средата, която я заобикаля. Чрез пръскане на много фина водна мъгла във всмукателния колектор, във фазата на изпарение се осигурява значително охлаждане на входящия въздух. Следователно крайната температура на компресия в горивната камера също пада, както и склонността към детонация, а турбодвигателят може да работи при по-високо налягане на форсиране, очаквайки запалване. По-ниските температури на процеса също намаляват образуването на вредни вещества, по-специално азотни оксиди (NOx). Резултатът: водното впръскване значително оптимизира работата на двигателя. Технологията генерира увеличение на мощността и въртящия момент, придружени от отлични стойности на разход на гориво и емисии. Увеличаването на мощността по този начин се постига без увеличаване на топлинното натоварване в основните компоненти, отговорни за производителността, следователно, без компромис със съпротивлението на двигателя.

Ако системата за впръскване на вода вече е взета предвид във фазата

проектиране на двигател с висока производителност, турбокомпресорът ще бъде изграден с еднакво висока степен на компресиране и с по-високо съотношение на компресия. Резултатът е забележимо увеличение на мощността и намаляване на разхода на гориво и емисиите в диапазона на пълно натоварване.

Точно върху този аспект, върху който са работили инженерите на BMW M GmbH: всъщност, чрез пръскане на вода в колектора под формата на много фина мъгла, въздухът за горене се охлажда значително. Компютърният въздух, при по-ниска температура, намалява склонността на двигателя да чука в главата, така че да може да променя точката на запалване към аванс, като по този начин я доближава до оптималната стойност. Това повишава ефективността на горене, като в същото време намалява крайната температура. Освен това по-малко горещият въздух има по-голяма плътност, така че да се увеличи количеството кислород в горивната камера. Резултатът е по-високо средно налягане по време на процеса на горене, което от своя страна води до по-високи конски сили и въртящ момент. И накрая, ефективното вътрешно охлаждане на горивната камера намалява топлинното натоварване на множество компоненти, важни за производителността. По този начин се предпазват не само буталата, изпускателните клапани и катализаторите, но и се намалява натоварването на турбокомпресорите, работещи при по-ниски температури.

От съображения за безопасност системата за водно впръскване BMW M работи със сложна самодиагностика. Когато водният резервоар е празен или в случай на системен дефект, серия от мерки предпазва двигателя. Налягането на форсиране и точката на запалване се намаляват, така че двигателят може да продължи да работи без никакви ограничения, но с по-ниска мощност. Дори при нормална работа серия от мерки осигуряват нормалната му работа. При всяко изключване на двигателя водата се връща обратно от тръбопроводната система към резервоара, за да се предотврати замръзване на компонентите на системата при температури под нулата. Резервоарът за вода е защитен срещу замръзване

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

BMW i3 и i8: най-доброто в устойчивата мобилност

BMW i3 е идеалният автомобил за използване в града: дълъг малко под четири метра, той се предлага както като изцяло електрически автомобил, така и като вариант с удължаване на пробега. Литиево-йонната батерия от 22 kWh осигурява максимален пробег от 160 километра.

Във варианта с удължител на обхвата е възможно да се увеличи обхватът и да се осигури по-голяма гъвкавост при пътуване.

Първите BMW i8s, оборудвани с най-модерната лазерна светлина, бяха доставени през юли 2014 г., отбелязвайки своята световна премиера в сериен автомобил. Благодарение на капацитета за съхранение от 7,1 kWh, при шофиране в електрически режим, BMW i8 постига пробег с нулеви емисии от 37 километра в тестовия цикъл на ECE. Автомобилът 2 + 2, с футуристичен дизайн и подходящ за ежедневна употреба, изразходва само 2,1 литра на 100 километра в тестовия цикъл на ECE, с емисии на CO2 от 49 грама на километър. Благодарение на интелигентната връзка на електрическия мотор на предната ос с ефективния трицилиндров бензинов двигател TwinPower Turbo от 1500 кубика на задната ос, BMW i8 се движи бързо и ефективно. Мощността на системата от 266 kW / 362 к.с. ви позволява да ускорите от 0 до 100 км / ч само за 4,4 секунди, максималната скорост е 250 км / ч.

Препоръчано: