BMW повишава сигурността на телематиката след l’ хак

BMW повишава сигурността на телематиката след l’ хак
BMW повишава сигурността на телематиката след l’ хак
Anonim
BMW ConnectedDrive
BMW ConnectedDrive

Модерният автомобил все повече е оперативен център: човек е свързан със света и в същото време светът е свързан с автомобила. Тази мултимедия обаче има отрицателен аспект: излагане на кибератаки, точно както случилото се наскоро в системите ConnectedDrive на BMW.

Немската марка е действала много бързо, коригирайки изстрела. Те използваха AIR Update за първи път в световен мащаб, за да отстранят проблема. Тъй като светът се движи бързо, компанията и хората реагират още по-бързо.

Това не е добър подарък за BMW, но навременното внедряване и сигурността на мрежата ConnectedDrive са похвални.

Официалната позиция на BMW е следната:

<>

Това е отговорът, изпратен до Германската автомобилна асоциация (ADAC).

Германската асоциация на автомобилистите установи потенциален пропуск в защитата при предаване на данни към и от автомобила.

BMW Group вече запълни тази празнина с нова конфигурация.

Експертите на ADAC се преместиха в баварската компания, чрез официално изявление, тези пропуски в пазарния лидер в мрежовите мрежи за превозни средства.

По-конкретно, това се отнася за предаване през мобилната телефонна мрежа.

Хардуерният компонент на BMW Group за щастие не беше насочен. Следователно фокусът беше само върху повишаването на сигурността на софтуера.

Освен това голямото предимство е, че не се налага да пътувате с превозните средства, за да отидете до сервизите, за да извършите актуализацията. Всичко това се случва автоматично веднага щом превозното средство се свърже със сървъра на BMW Group или водачът извика ръчно услугата ConnectedDrive.

Онлайн услугите на BMW ConnectedDrive комуникират с тази конфигурация чрез HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure), който преди беше използван за интернет услуги и други функции.

Пакетите BMW ConnectedDrive в автомобила след това се изпращат чрез криптиране, което в повечето случаи се използва и от банките за онлайн банкиране.

От една страна, данните са криптирани с HTTPS протокола, а от друга страна, самоличността на сървъра се проверява от автомобила, преди данните да бъдат предадени през мобилната телефонна мрежа.

По този начин BMW Group реагира бързо и повиши сигурността на системата, тъй като както вече съобщихме, има случаи, които все още не са излезли наяве, когато са събрани чувствителни данни на лицето. и манипулирани от неоторизиран персонал.

Препоръчано: