BMW M5, преработено от European Auto Source: сиво острие

BMW M5, преработено от European Auto Source: сиво острие
BMW M5, преработено от European Auto Source: сиво острие
Anonim
BMW M5 F10 от EAS
BMW M5 F10 от EAS

Цветът Space Grey е един от най-продаваните и използвани при витлови автомобили, но тук той има стойност, която е всичко друго, но не и "обикновена". Европейската компания Auto Source се опитва да поддържа цвят, който понякога е добре вкоренен в обикновените автомобили с чудовището, представено от BMW M5 F10.

Въпреки че може да се подценява за използването на автомобил с висока производителност, като M5, трябва да се провери, че оптималният резултат има голям ефект: нюансите на Space Grey, подчертани от играта на светлината, гарантирана чрез формата на каросерията на BMW Серия 5, му придайте конотация, която е всичко друго, но не и спокойствие. Наистина.

M5 F10 се задвижва от мощния и многофункционален 4,4-литров V8 с BMW TwinPowerTurbo от технологията Motorsport. Двоен Vanos, VALVETRONIC, директно впръскване на бензин

Възстановяване на интервю с мениджъра по развитие и дизайн на двигатели на BMW, Юрген Погел, къдетоведнага подчертава предимствата на двигателя с компресор в сравнение със същия в аспириран режим: висок въртящ момент при малък брой обиколки.

Сравнението с предишния 5.0-литров V10 NA идва от само себе си. Новият V8 предлага почти 700 Nm въртящ момент при по-ниска скорост на двигателя от около 1500 об./мин. В допълнение, "старият" аспириран имаше почти 300 Nm по-малък въртящ момент.

Човек би си помислил, че целият този нисък въртящ момент не позволява на двигателя да достигне високи обороти. Нищо по-фалшиво. V8 TwinPowerTurbo, който оборудва M5 F10, е в състояние да има 680 Nm въртящ момент при 1 500, но също така да изрази 412 kW (560 к.с.) при 6 000 rpm и да се простира без проблеми до 7 200 обороти в минута

Стойности, които го доближават много до аспиратор с голям капацитет, въпреки че има по-голямо предимство по отношение на въртящия момент и наличност в средно ниските обороти.

Предимството се нарича Кръстосан изпускателен колекторТази система използва импулсните вълни, които са естествено генерирани от V8 архитектурата с плосък колянов вал (запалването в камерата е по-неправилно, но по-голяма реактивност при изкачване и спускане по работната дъга), оптимизиране на потоците и намаляване на падовете на налягането. Тази система е оптимална в случай на компресор чрез две отделни групи турбокомпресори .

Вземайки "тривиален" пример, използвайки единичен турбокомпресор със системата CBEM, ще имаме, че част от импулсните вълни също ще бъдат разпръснати в другите изпускателни канали, причинявайки течността да губи скорост и следователно намалява кинетичната енергия, която ще задвижва турбината. По този начин по-ниска производителност при същите гранични условия.

В двигателя S63TU не само имаме две отделни групи турбокомпресори, но те също са оборудвани с технология TwinScroll (следователно двойна степен), която позволява допълнително увеличаване на енергията, която може да бъде взета от развиващата се течност, допълнително намаляване на загубите натоварване и по този начин увеличаване на общата мощност.

Тук в EAS са монтирани чифт дистанционни елементи Macht Schnell и H&R пружини. Тези две популярни модификации работят в унисон, като доближават автомобила още по-близо до земята, докато оригиналните джанти допълнително запълват арките на калниците, създавайки агресивно и спортно отношение.

В допълнение, серия от лъскави черни бъбрековидни решетки, странични стрелки с боядисано лого на IND и боядисани в матово черно джанти допълват цялото.

Какво ще кажете за механиката? Елиминирани катализатори и специфична изпускателна система, способна да извлече повече мощност от V8 и по-голяма скорост на отработените газове. Това от своя страна дава на автомобила по-добра реакция на командите за газта, осигурявайки на водача по-динамично и ангажиращо шофиране.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: