BMW 330e и BMW Power eDrive технология: напълно хибриден

Съдържание:

BMW 330e и BMW Power eDrive технология: напълно хибриден
BMW 330e и BMW Power eDrive технология: напълно хибриден
Anonim
BMW-330e
BMW-330e

Това е електрическа революция в BMW, където искането за намаляване на замърсяващите емисии става все по-належащо и където устойчивата мобилност вече не е химера. За тези, които все още не са наясно с потенциала на електричеството и не искат да изоставят „конвенционалния“топлинен двигател, те могат да се обърнат към бъдещата хибридна гама на BMW и свързаните с нея технологии. Не само активен хибрид, но и истинска кола, която може да се използва на 360 °.

Първото, което ще дебютира, ще бъде BMW 330e, което е свързано с BMW Серия 5 GranTurismo с технологията Power eDrive.

Да започнем с реда.

Предварителният автомобил е бъдещето BMW Серия 3 LCI(Life Cycle Impulse), който официално ще дебютира през юли 2015 г., задвижван от новия 2-цилиндров B48 4-цилиндров.0 литра в тандем с хибридния модул, разработен от ZF за неговата 8-степенна автоматична скоростна кутия, и допълнителна батерия под багажното отделение .

Plug-in хибридната система (PHEV) развива обща мощност от приблизително 245 к.с. и комбиниран максимален въртящ момент от приблизително 400 нютон метра (295 lb-ft). Тези данни, заедно с допълнителното ускорение, предлагано от бустер функцията на електрическия мотор, носят усещане при шофиране, различно от днешните BMW. Средният разход на гориво и емисиите на CO2 са съответно около 2 литра/100 км (140 мили на галон) и 50 г/км. Свята ръка за всеки изпитателен цикъл.

В напълно електрически режим, прототипът е в състояние да развие максимална скорост от 120 km / h (74,5 mph) и има обхват от около 35 километра (22 мили).

По-конкретно, двигателят се захранва от литиево-йонна батерия, която, заедно със системата за управление на батерията и високоефективната система за директно охлаждане, представлява най-съвременната технология, използвана за марката "i ".

Батерията може да се презарежда във всеки домашен електрически контакт и е монтирана на особено безопасно място в случай на злополука: под товарното отделение.

Задвижващият момент от двигателя с вътрешно горене и електрическия мотор се изпраща към задните колела на BMW Серия 3 чрез 8-степенна трансмисия Steptronic, която - както при моделите на BMW с конвенционално задвижване - има свой собствен допълнителен принос към ефективността на системата.

Недостатъци? Има само минимално намаление на обема на багажника в BMW Серия 3 plug-in хибрид в сравнение с „конвенционалния“седан, докато възможностите за конфигурация на интериора - например със сгъваемата облегалка на задната седалка - остават непроменени. Простотата, с която 8-степенната трансмисия Steptronic може да бъде интегрирана в plug-in хибридната система, е допълнително предимство на тази гъвкавост. Всъщност електрическият мотор заема мястото на преобразувателя на въртящия момент, което прави възможно избягването на структурни промени в рамката.

Интелигентно управление на енергията с адаптивен контрол на задвижването

Подобно на произвежданите в момента модели, BMW Серия 3 Plug-in хибрид е оборудван с превключвател за управление на изживяването при шофиране, който е инсталиран на централната конзола. Това може да се използва за избор на различни настройки на автомобила, които да отговарят на различни нужди и ситуации. Налични са три различни режима: КОМФОРТ, СПОРТ и режим ECO PRO. Всяка селекция включва различни настройки на окачването, различни характеристики на превключване на 8-степенната трансмисия Steptronic и различна хибридна стратегия.

В режим КОМФОРТ стратегията за управление на електрическия мотор е насочена към спокоен и икономичен тип шофиране. Успоредно с това електрическият мотор и двигателят с вътрешно горене също могат да постигнат високи нива на мощност и производителност, когато е необходимо.

СПОРТният режим междувременно е насочен към максимизиране на производителността, като се възползва от комбинираната мощност на термичния и електрическия двигател. В този режим и двата тласкащи устройства работят през цялото време, осигурявайки незабавна реакция на всички тласкащи устройства. команди.

И накрая, в режим ECO PRO, акцентът е върху овладяването на потенциала за ефективност на електрификацията. Интелигентната хибридна функционалност позволява на електрическия мотор и двигателя с вътрешно горене да работят в тандем, за да увеличат максимално общата ефективност на системата. Ефективното управление на енергията е подсилено от променливия контрол на различните електрически комфортни функции като: климатик, отопление на седалките и отопление на външните огледала, които винаги работят на най-подходящото ниво на мощност. Това също така помага за максимизиране на обхвата на автомобила.

С натискането на един бутон водачът може да избира между няколко plug-in хибридни режима.

Режимът MAX eDrive осигурява изцяло електрическа мобилност с задвижване с нулеви емисии.

Избирането на режим SAVE поддържа батерията в постоянно състояние на заряд. Ако нивото на зареждане на батерията е по-малко от 50%, тя ще продължи, за да възстанови пълното зареждане. По този начин водачът може да гарантира, че разполага с достатъчно енергиен резерв, за да продължи да шофира в изцяло електрически режим на следващ градски участък в рамките на пътуването.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

За разлика от това, тук е 5 серия GranTurismo с технологията Power eDrive, където хибридната система се превръща в поддържаща функция за подобряване на производителността на автомобила, вместо да се отнася до широк спектър от сценарии .

Все още нямаме официални технически данни за автомобила, но предполагаме, че се задвижва от новия 3,0-литров бензинов двигател B58 с технология TwinPowerTurbo, способен да достави около 370 к.с., свързани с хибридния модул, разработен от ZF вътре в 8-степенната трансмисия, подпомагана от два електрически двигателя и относителна батерия от над 20 kWh. Общо имаме 670 к.с..

Препоръчано: