BMW-Alpina B6 Gran Coupè xDrive фейслифт: нови чистокръвни коне

Съдържание:

BMW-Alpina B6 Gran Coupè xDrive фейслифт: нови чистокръвни коне
BMW-Alpina B6 Gran Coupè xDrive фейслифт: нови чистокръвни коне
Anonim
ALPINA B6 xDrive GranCoup LCI 01
ALPINA B6 xDrive GranCoup LCI 01

Alpina винаги е била синоним на спортност и елегантност в услуга на най-изисканата техника. И този нов B6 Gran Coupe xDrive не е изключение.

В този нов вариант, който се възползва от рестайлинга, извършен от BMW на магистрален круизър от Серия 6, Alpina никога не пропуска възможност да демонстрира доколко един отличен продукт може да бъде допълнително подобрен. Не са кожите, облицовките, ръчната изработка или 600 к.с., освободени от V8 4.4 Twin Turbo. Alpina е отделен свят, съставен от неща, които не са изкрещяни, а умело прошепнати.

Новото BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupé ще бъде налично за поръчка от март 2015 г. в Европа и в Съединените щати, които ще получат в центровете на BMW, автомобилите не по-рано от юни. Цените ще бъдат обявени с наближаването на разпродажбата.

BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupé се предлага като автомобил "специална поръчка" и се произвежда в ограничено производство (50 бройки), което подчертава неговата изключителност.

Каросерията на B6 се произвежда в завода на BMW, където се произвежда Серия 6 (завод в Динголфинг) и се довършва ръчно с останалите компоненти на ALPINA в ателието на ALPINA в Бухлое, Германия.

Последователността на ръчно довършване в ALPINA увеличава времето за производство с приблизително две седмици.

Доставките за Европа ще бъдат възможни в BMW Welt, докато за Съединените щати ще трябва да бъдат доставени в BMW Performance Center в Гриър, Южна Каролина, САЩ.

По-динамичен преден спойлер и преден сплитер обгръщат отличителния бъбрек на BMW и носят отличителните характеристики на ALPINA, придавайки на новото BMW B6 xDrive Гран Купе още по-мощен външен вид, който подчертава най-доброто му представяне в категорията.

4, 4-литров би-турбо V8 - известен сред ентусиастите като въплъщение на мощност, въртящ момент и финес - сега предлага удивителна стойност на мощността от 600PS при 6000 об./мин и максимален въртящ момент от 800 Nm при само 3500 об./мин (всички предварителни данни). Увеличението на мощността с 60 к.с. в сравнение с модела от 2015 г. беше постигнато чрез обширна преработка на потоците на всмукателната кутия и самия въздушен филтър, с подобрения в горивната система.интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive с калибриране според логиката на ALPINA, което позволява ново B6 xDrive Gran Coupé за постигане на цялостна производителност при всякакви климатични и други неблагоприятни условия.

С ускорение от 0 до 60 мили/ч от само 3,6 секунди (предварително), това е най-бързото ускорение, регистрирано от модел на BMW ALPINA, създаван някога.

Новата Alpina B6 xDrive Gran Coupe е в състояние да развие максимална скорост от 200 mph (електронно ограничена).

Спортното окачване, преработено от инженерите на ALPINA, използва технологии на BMW, включително Dynamic Damper Control (регулируеми, адаптивни амортисьори) и Adaptive Drive (Active roll Stabilization), които си сътрудничат с напълно променливото разпределение на въртящия момент на четирите колела задвижваща система, за да подчертае динамиката на шофиране, като се фокусира върху пъргавината и особено неутралната настройка.

Подобрената спирачна система вече е оборудвана със сини апарати с надпис ALPINA на предната ос, състоящи се от 374 x 36 mm спирачни дискове отпред и 370 x 24 отзад (увеличени от 345 x 24 mm).

Стандартното оборудване е разширено, за да включва интересни функции като FULL LED и адаптивни светлинни фарове с асистент за дълги светлини и ново и дискретно име на модела B6 в колоната, направено с буквата „B“в гланц Shadow Линия

Пълна официална преса на Alpine-BMW

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: