Първи световни точки за отбора BMW Motorrad Italia SBK

Първи световни точки за отбора BMW Motorrad Italia SBK
Първи световни точки за отбора BMW Motorrad Italia SBK
Anonim
SBK състезание едно
SBK състезание едно

Пистата Phillip Island в Австралия, първият кръг от световния шампионат eni FIM Superbike за 2015 г., беше оскъдна за екипа на BMW Motorrad Italia SBK. Знаеше се, че това няма да е лесно събитие и следователно резултатите, получени в квалификациите и във вчерашния Superpole, подсказаха, че трасето е било нагоре. Всъщност Силвен Бариер, състезател на BMW Motorrad Italia SBK Team, днес стартира от шести ред на стартовата решетка, на седемнадесета позиция.

Определено летни температури и слънчево небе за първите две състезания от сезона. В едно състезание Бариер успя да направи добър старт, което му позволи да изпревари съотборниците си в първите обиколки, достигайки по този начин тринадесета позиция; всичко това, като се вмъкна в яростна група от петима други пилоти. По-късно французинът загуби някои позиции, за да затвори на 15-то място.

Също така във второ състезание Силвен стартира добре от шестия ред и благодарение на по-бързото състезателно темпо, отколкото в състезанието едно, успя да завърши на дванадесето място.

Следващият кръг от Световния шампионат по супербайк вече е насрочен за уикенда на 20, 21 и 22 март на международната писта Чанг в Бурирам в Тайланд.

Sylvain Barrier: „Никога не съм успявал да намеря добро усещане с пистата Phillip Island този уикенд. В началото на тестовете работихме върху шасито и електрониката на моя S 1000 RR, които се подобриха много. За съжаление след това, всеки път, когато се опитах да увелича темпото си, имах проблеми с шофирането или катастрофирах. Поради тази причина не исках да натискам твърде много днес, за да не компрометирам сезон, който едва сега започва. Благодаря на моя екип, който ми помогна и който се надявам да възнаградя с по-добри резултати в следващите състезания .

Херардо Акочела - Директор на екип :„Доста труден уикенд като цяло. Положителният аспект се дава от факта, че работихме много и успешно върху нашия мотор, успявайки да разрешим някои проблеми, които са типични за нов мотоциклет, който тепърва ще се развива на пистата. За съжаление Sylvain не успя да изрази пълния си потенциал на тази песен. Паданията, които претърпя, го накараха да загуби увереност и го накараха да не поема твърде много рискове. Това обяснява двата резултата днес, които са под нашите очаквания, като се има предвид представянето, което нашият мотоциклет може да осигури. Прибираме се у дома знаейки, че сме свършили печеливша работа и сме сигурни, че в следващите състезания Бариерата ще може да се върне към изразяването на целия си талант.“

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: