12 часа на Себринг: BMW Z4 GTLM грабват 4-то и 8-мо място

Съдържание:

12 часа на Себринг: BMW Z4 GTLM грабват 4-то и 8-мо място
12 часа на Себринг: BMW Z4 GTLM грабват 4-то и 8-мо място
Anonim

Лукас Лур (Германия), Джон Едуардс (САЩ) и Йенс Клингман (Германия) завършиха четвърти в клас GTLM за BMW Team RLL в 12-те часа на Себринг (САЩ), втория кръг на United Sports Car Шампионат (USCC). Тримата пилоти направиха общо 329 обиколки с BMW Z4 GTLM номер 24. Екипажът на Corvette C7R в състав Антонио Гарсия (Испания), Ян Магнусен (Дания) и Райън Бриско (Австралия) зае най-високото стъпало на Себринг.

С температури до 33 °C, класическото състезание за издръжливост на Sebring International Raceway се оказа наистина огнено предизвикателство. През по-голямата част от състезанието Z4 GTLM запази малка разлика от своите конкуренти, предлагайки естествен спектакъл за американските фенове. След финала, който се проведе два часа след края, при режим на състезание с жълт флаг, автомобилите се прегрупираха преди да се върнат в битката в решителната фаза на състезанието.

С пилот Лур зад волана в последната част от състезанието, колата с номер 24 пресече линията на четвърта позиция след 12 часа състезание, въпреки проблем със сервоусилвателя на волана във финалните етапи на състезанието.

За Дирк Вернер (Германия), Бил Оберлен (САЩ) и Аугусто Фарфус (Бразилия) с номер 25 състезанието не върви по план. След пет часа и половина Вернер влезе в бокса с повредена предна подрамка, докато по това време беше на шеста позиция.

Времето, необходимо за ремонта, коства на триото повече от десет обиколки, падайки далеч назад в състезателната линия. Вернер, Ауберлен и Фарфус показаха своя борбен дух през втората половина на състезанието, като успяха да заемат осмо място.

В GTD Turner Motorsport клас той се състезава с BMW Z4 GTD на Sebring International Raceway. Пилотите на малкия мюнхенски спортен автомобил Анди Приолкс (Великобритания), Борис Саид (САЩ), Маркус Палтала (Франция), победителят на BMW Sport Trophy за 2014 г., и Майкъл Марсал (САЩ) взеха карирания флаг на осма позиция в категорията.

Преди началото на състезанието, победителят от първите 12 часа на Sebring за BMW през 1975 г. с BMW 3.0 CSL направи почетна обиколка с Ханс-Йоахим Щук (Германия) зад волана.

Няколко членове на екипа на BMW Motorsport от преди 40 години го последваха в два BMW M4 кабриолета.

Сред тях бяха Йохен Неерпаш (Германия), първият директор на BMW Motorsport GmbH, и съотборникът на Щук от 1975 г. Брайън Редман (Великобритания).

Освен това, Стък имаше честта да присъства на събитието като "велик маршал".

Йенс Марквард (BMW Motorsport Director):

„Очевидно се надявахме на по-положителен резултат в състезанието и бихме искали да сме в челната тройка, особено като се има предвид, че беше 40-ата годишнина от първата победа на Sebring за BMW Motorsport. Подиумът беше наблизо за автомобила с номер 24 до финалния престой. Проблем със сервоуправление на волана обаче направи това невъзможно. Номер 25 Z4 страда от доза лош късмет: технически проблем го извади от надпреварата доста скоро.

Все пак бих искал да похваля целия екип. Особено за нашите състезатели днес беше всичко друго, но не и лесно поради жегата. Всички дадоха фантастична битка в тези тропически условия и дадоха всичко от себе си. Във всеки случай присъствието на отбора победител с BMW 3.0 CSL от 1975 г. направи това състезание много специално за нас. Няма да се предадем, но ще работим усилено, за да се върнем на подиума в следващото състезание на United SportsCar Championship, точно както направихме за първото състезание за сезона. Състезанието в Лонг Бийч ще бъде различна риба и ще бъде изцяло нова глава. Поздравления за екипажа на Corvette за тази победа."

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Беше разочароващ ден в много отношения. Стратегията работеше много добре на номер 24 и след това имахме проблем със сервоусилвателя на волана в края. Можеше да завършим секунди със сигурност. Просто беше жалко, но завършихме състезанието на четвърта позиция, което не е най-лошото нещо в света, но е разочароващо, когато нещата вървят по план. Тогава с номер 25 имахме пробив в окачването, което ни накара да загубим много време. Беше свършена много работа по тази песен и вие просто искате да бъдете възнаградени за упоритата работа."

Лукас Лур (24 BMW Z4 GTLM, 4-то място):

„Денят беше дълъг. Когато дойдохме тук, всички си мислехме, че темпото на състезанието ни е по-добро, отколкото всъщност беше в края. Два пъти завършихме четвърти, което не е оптимален резултат. Но накрая имахме проблеми, които не ни накараха да караме колата правилно.

Беше много трудно и трудно и съм щастлив, че състезанието приключи.

Бяхме там. Бяхме на подиума, борихме се за целта си, но ни липсваше тази допълнителна искра, за да се борим наравно с останалите днес. Да се приберем у дома, ще видим какво се е объркало, какво е било добро и ще се върнем с надеждата да бъдем на подиума в следващото състезание.”

Джон Едуардс (№ 24 BMW Z4 GTLM, 4-то място):

„Днес беше много горещо. Престоят ми беше достатъчно близо, така че трябваше да се втурна да ям и да се рехидратирам, преди да се върна в колата. В края на деня колата беше добра и не беше много трудна за каране, но мисля, че ни липсва малко състезателно темпо и че някои от водещите пилоти имаха друга настройка за състезание. Имайки това предвид, четвъртото място не е лошо."

Йенс Клингман (№ 24 BMW Z4 GTLM, 4-то място):

„Разбира се, че се надявахме на нещо повече тук, в Себринг.

Подиумът би бил страхотен. Този път бяхме дори по-близо, отколкото когато завършихме четвърти в Дейтона. Въпреки това, за мен лично това беше страхотно изживяване.

Това беше първото ми състезание в Себринг и намерих пътя си доста бързо.

Екипът свърши страхотна работа. Жалко, че сервоусилвателят на волана ни попречи да постигнем по-добър резултат.

Но съм сигурен, че момчетата ще бъдат на подиума в следващите състезания.

Вече се опитвам мислено да вляза с отбора на следващото състезание на Road Atlanta."

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM, 8-мо място):

„Беше труден ден за нас и в крайна сметка за целия отбор и нашата кола, особено защото по средата на състезанието бяхме спрени за повече от десет обиколки, защото имахме проблем с колата. Опитахме се да вкараме колата на пистата възможно най-скоро и да задоволим феновете в края на състезанието. Все още беше забавно да се кара, но е разочароващо, защото днес имаше добър шанс може би да се кача на подиум, а също и някои добри точки.

Следващият е Лонг Бийч и това е домашната писта на Бил, сигурен съм, че ще се справи добре там."

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM, 8-мо място):

„Имах големи надежди тук. С ливреята, която представляваше победата от 1975 г. насам, исках повече от всичко друго да донеса победа у дома. Вместо това имахме много рядка механична повреда.

Никога не сме имали проблеми с този компонент, както днес.

Зададох най-бързата обиколка в състезанието, което показва, че имахме темпото и просто трябва да стигнем до Лонг Бийч и да продължим.”

Аугусто Фарфус (№ 25 BMW Z4 GTLM, 8-мо място):

„Много съм разочарован от състезанието. Не стана както планирахме. Въпреки че имахме повреда, нямахме темпото в дистанцията. Но трябва да кажа, че отборът свърши страхотна работа и очаквам с нетърпение другите състезания тук, в Съединените щати, но сега е време да отида в Европа и да се съсредоточа върху DTM."

Третият кръг на United SportsCar Championship ще се проведе в Лонг Бийч (САЩ) на 18 април 2015 г.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: