BMW i8 срещу M1: пистата не лъже

Съдържание:

BMW i8 срещу M1: пистата не лъже
BMW i8 срещу M1: пистата не лъже
Anonim
BMW i8 срещу M1
BMW i8 срещу M1

Това е един от онези дуели, които са били най-извиквани и които сега най-накрая достигат до окото на най-закоравелия бимър. Може ли технологичното бижу на BMW i8 да се конкурира с чистата механика на M1? Да. Да видим какво ще се случи, когато свято чудовище открие, че има наследник.

BMW i8: бъдещето вече е тук

Смесена хибридна система, която позволява триединство от душа въз основа на характера, който искате да предоставите на автомобила: само електрически, комбиниран режим, фокусиран върху спортния дух.

Технологията BMW eDrive е разработена въз основа на опита, натрупан от BMW в технологията EfficientDynamics.

Максималният въртящ момент на електрическия мотор - разположен на предната ос и способен да достави 96 kW / 130 к.с. - вече е наличен, когато автомобилът е неподвижен и гарантира несравнима тяга. Иновативна система за охлаждане поддържа високоволтовия акумулатор при оптимална работна температура, като по този начин увеличава неговата производителност и продължителност. Интелигентното управление на енергията ви позволява да координирате взаимодействието между електрическия мотор-батерията и електрическия мотор и двигателя с вътрешно горене, по такъв начин, че винаги да осигурявате максимална производителност и минимална консумация.

Така създадената plug-in хибридна система е ефективна и ефикасна.

Двигателят с вътрешно горене, от друга страна, е малък 3-цилиндров 1,5-литров компресор с технология TwinPowerTurbo (HPI директно впръскване на бензин, двоен Vanos, VALVETRONIC), способен да достави 170 kW / 231 к.с. и максимален въртящ момент от 320 Nm

Двата двигателя ускоряват BMW i8 от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, като консумират само 2,1 литра на 100 км и CO емисии2 само 49 г/км

BMW M1: далеч от звяра

Роден от молива на Bracq през 1972 г. под формата на Turbo Concept, той се задвижваше от 2,0-литров турбо двигател с 200 к.с. Но по това време моторните състезания бяха всичко и малко внимание се обръщаше на околната среда и консумацията. По същото време Porsche-тата помитаха GT класа и BMW се нуждаеше от нов модел, за да се противопостави на тяхното господство.

6-цилиндров редови, 3,5-литров, двоен горен разпределителен вал, 4 клапана на цилиндър: роден е първият състезателен и пътен двигател за моторни спортове. Задвижван от 277 к.с., осигурени от легендарния S32B35 (известен също като M88, изд.), колата успя да достигне 262 км/ч и измина 0-100 км/ч само за 5,6 секунди.

Но не числата казват тази кола, не е 5-степенната скоростна кутия от ZF с обърната първа предавка (кучешки крак), не е средно разположеният отзад двигател. То е душата. Звукът, желанието за захапване на асфалта и липсата на каквато и да е серво помощ, което го прави перфектната комбинация човек-машина.

Кой ще спечели между двамата? Репортерите на Auto Express пишат:

На пистата двете коли се чувстват много различни. Не настоявахме M1 твърде много поради възрастта и стойността му – примерите за заслуги стигат до стойност от около £400 000 – но се представихме блестящо на нашата писта. Скоростната кутия има много добро управление, кормилното управление е идеално претеглено и шасито се чувства идеално съобразено с наличната мощност.

Скочете в i8 и ще се почувствате много футуристично. Има незабавна мощност при дросела благодарение на комбинацията от електрически мотор и двигател с вътрешно горене в спортен режим, той ни придружава със саундтрак в кабината, който напомня звука на M1.

Има много сцепление, твърде много и представянето е страхотно.

Малко е специално и не ти се сяда в друго BMW. Както i8, така и M1 са истински BMW по душа. Не се случва често BMW да разчупи шаблона и да създаде автомобил със средно разположен двигател, но когато го направят, знаят как да оставят своя отпечатък.

Препоръчано: