BMW M3 E92 от EAS: Vorsteiner и други малки ощипвания

BMW M3 E92 от EAS: Vorsteiner и други малки ощипвания
BMW M3 E92 от EAS: Vorsteiner и други малки ощипвания
Anonim

M4 напълно замени старото M3 E92, но също така е вярно, че мюнхенският спортен автомобил представлява най-новия атмосферен Motorsport, оборудван - между другото - с превъзходен 4,0-литров V8 при високи обороти на въртене. 420 HP, освободени при 8300 rpm от S65B40 и 400 Nm при 3900 rpm. Двигател, заимстван от технологията на F1, всъщност използва дроселна клапа за всеки цилиндър, което е много рядко за сериен двигател, а не за състезателен. Тези пеперуди се управляват електронно по такъв начин, че да направят масовия разходомер излишен, който по този начин е елиминиран. Системата за променливо газоразпределение "double Vanos", вече монтирана на предишното M3, също е преработена и допълнително усъвършенствана.

Двигателят M3 E92 може дори да достигне 8300 оборота в минута: поради тази причина системата за смазване е подобрена, за да позволи максимална ефективност дори в случай на силно ускоряване или забавяне, често причина за феномена на тяга. масления картер. Техниците в моторните спортове с този V8 успяха да създадат задвижващ агрегат, който въпреки че е по-голям като обем, е с 15 кг по-лек от 3,2-литровия 6-цилиндров двигател на M3 E46. Това спестяване на тегло е възможно благодарение на масовото използване на алуминиева сплав за двигателя.

Когато естетиката се противопостави на технологията, много често има големи дисбаланси, но в този случай всичко изглежда хармонизирано: E92 M3 е празник за очите, дори осем години след пускането му на пазара. Това M3 Alpine White е преработено от European Auto Source (EAS, Ed) за някои аеродинамични актуализации и нова серия обувки.

Най-интересният аспект на тази кола са пълните джанти Vorsteiner.

Дизайнерският модел FlowForged V-FF 103 вече е видян на някои от най-добрите спортни автомобили в света. Тези колела са изработени с помощта на технологията „Flow Forged“за допълнителна здравина и намаляване на теглото и имат вдлъбнати страни в агресивен стил.

В комбинация с комплект KW V3 амортисьори, джантите Vorsteiner придават на това купе правилната стойка.

В допълнение, EAS инсталира набор от добавени аеродинамични компоненти от въглеродни влакна, всички произведени от Vorsteiner, като се започне с нов преден и заден сплитер Vorsteiner GTS-V, всички последвани от съответстващи странични огледала и двоен бъбрек отпред, както и матовите черни странични маркери, произведени от IND.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема