BMW Motorrad Italia SBK: време и суперполюс

BMW Motorrad Italia SBK: време и суперполюс
BMW Motorrad Italia SBK: време и суперполюс
Anonim
BMW SBK 1000
BMW SBK 1000

Краят на лятото в Австралия е, когато тази сутрин на пистата Филип Айлънд се проведоха тренировка с време, свободна тренировка и двата суперпола, валидни за първия кръг от световния шампионат eni FIM Superbike за 2015 г.

Няма по-добър израз на контакта човек-машина от Superbike или MotoGP. Всяка извивка, всяка гънка, всеки ъгъл на наклон на дясната китка е вихрушка от емоции. Цифровата картина, която свети сякаш е Коледа с 15 хиляди оборота в минута и предното колело, което се стреми да сочи към небето: свобода.

Екипът на BMW Motorrad Italia SBK, фабричният отбор на BMW, упорито развива и фино настройва S 1000 RR на Sylvain Barrier за утрешните две състезания. Тази сутрин френският пилот постави време от 1'32 555, което обаче не подобри най-доброто му време от вчера, но все пак му позволи да получи петнадесета позиция в класирането и следователно да се класира лесно за Superpole 1. Има все още има много работа за вършене, но за млад отбор като BMW Motorrad Italia SBK изкачването беше известно.

В ранния следобед екипът излезе на пистата за безплатна тренировка, полезна за определяне на най-новите настройки с оглед на следващия Superpole.

Barrier завърши свободната тренировка на деветнадесето място с време 1’33 544. Накратко, всичко трябва да се преработи.

В Superpole 1, което позволява на първите двама състезатели да имат достъп до Superpole 2, Barrier не успя да използва напълно меката квалификационна гума и трябваше да спре времето на 1'33 "057, като по този начин завърши всички "осми място без достъп до Superpole 2.

Това ще му позволи да започне от шести ред със седемнадесето време в двете състезания, които ще се проведат на разстояние от 22 обиколки всяко. Който оживее ще види!

Нека видим горещите коментари от пилотите и директора на отбора.

Sylvain Barrier: „За съжаление, катастрофите на тренировката и вчерашният ден ми отнеха увереността. Днес не натисках много, защото не исках да рискувам нова катастрофа. В началото сме на първенството и не искам да го компрометираме с контузия, както се случи миналата година. Моторът е добре, но тъй като не успя да използва пълния си потенциал, не съм сигурен докъде стигна с развитието. Сега искам да се отпусна и да намеря правилната концентрация за утрешните състезания, които със сигурност ще бъдат трудни предвид стартовата ми позиция. "

Херардо Акочела- Директор на екипа: „Беше труден ден, в който не пожънахме плодовете на нашата работа. Моторът се подобри много през тези два дни и също така събрахме много данни, които ще ни бъдат полезни, за да продължим развитието му. За съжаление, поради катастрофите, които претърпя през тези дни, Силван е загубил необходимата увереност, за да изрази себе си максимално и това е обусловило неговия Суперпол.

Образ
Образ

Препоръчано: