BMW Group и SCHERM заедно за първия електрически камион

BMW Group и SCHERM заедно за първия електрически камион
BMW Group и SCHERM заедно за първия електрически камион
Anonim
Terberg SCREEN BMW
Terberg SCREEN BMW

BMW Group си партнира с логистичната компания SCHERM, за да разпространи нов 40-тонен напълно електрически камион, който може да се движи свободно в градските райони. Целта е драстично намаляване на замърсяващите емисии, устойчива мобилност и да станете първият немски производител, пуснал на пазара електрически камион със значителни размери за превоз на материали по обществени пътища.

Иновативното задвижване на превозното средство, което е разрешено за използване по обществени пътища, ще бъде пуснато от това лято за транспортиране на материали на къси разстояния точно навреме.

Електрическият камион ще пътува от логистичната компания SCHERM до завода на BMW Group в Мюнхен осем пъти на ден, изминавайки разстояние от близо два километра в едната посока. Благодарение на алтернативната трансмисия камионът е безшумен в трафика и практически не генерира замърсители за околната среда поради директното непроизводство на CO2.

Това също е отразено в общата оценка на превозното средство в сравнение с камион с дизелово гориво: Екологичният камион ще генерира 11,8 тона по-малко CO2 годишно – еквивалентът на емисиите на BMW 320d Efficient Dynamics, който почти три пъти около света.

„Преди по-малко от две години нашата марка BMW i даде нов тласък на устойчивата мобилност на пътя. Това е ясен знак, че непрекъснато работим върху иновативни решения и сме в състояние да посрещнем предизвикателствата на логистиката", обяснява Херман Борер, директор на BMW Group на завода в Мюнхен " Ето защо ние сме много доволен от сътрудничеството със SCHERM. "

BMW Group и SCHERM Group инвестират шестцифрена сума в пилотния проект, който първоначално ще бъде готов след една година. Ако автомобилът се окаже надежден при ежедневни условия на шофиране, и двамата партньори ще се стремят да разширят проекта.

„След дълго търсене намерихме решение в електрическата мобилност за транспортния сектор,“обяснява Райнер Цьолнер, ръководител на проекта „e-truck“на SCHERM Group.

„Уверени сме, че ще придобием ценен опит с BMW Group от този пилотен проект.“

BMW Group преследва холистичен подход, фокусиран върху прилагането на устойчивост през цялата жизнена верига на автомобила (оценка на жизнения цикъл). В допълнение към решенията за мобилност, ориентирани към бъдещето, въпроси като корпоративната защита на околната среда, ефективното използване на ресурсите и намаляването на емисиите на CO2 са здраво вкоренени в корпоративната стратегия.

От 2014 г. BMW Group извлича повече от половината от глобалните си нужди от електроенергия от възобновяеми източници.

SCHERM Group е международен доставчик на системи, предлагащ решения за индустриите на логистиката, транспорта, недвижимите имоти и услугите. Като доставчик на услуги за цялата верига на стойността, компанията наема работна сила от приблизително 2000 служители в 14 местоположения и на клетъчна база в приблизително 500 собствени камиона. Устойчивостта е важен фактор, който компанията е определила като основна ценност.

Препоръчано: