BMW Team RLL завършва 2-ри и 4-ти в 53-ия 24-ти час на Дейтона

BMW Team RLL завършва 2-ри и 4-ти в 53-ия 24-ти час на Дейтона
BMW Team RLL завършва 2-ри и 4-ти в 53-ия 24-ти час на Дейтона
Anonim
BMW RLL Daytona
BMW RLL Daytona

Team BMW завърши втори и четвърти на легендарния 24h Daytona, сега в своето 53-то издание и спонсориран от Rolex. Събитие с още по-добър вкус, тъй като се пада на 40-ата годишнина от първото състезание BMW Motorsport в Северна Америка и с началото на сезон 1975 за клас IMSA на емблематичното BMW 3.0 CSL.

Числата, свързани с колите, бяха избрани в чест на тази кола, BMW Z4 GTLM25 завърши втори, а BMW Z4 GTLM24 взе карирания флаг на четвърто място.

Бил Ауберлен, Аугусто Фарфус, Бруно Шпенглер и Дирк Вернер завършиха по 725 обиколки всяка от приблизително 3,56 мили, 12 завоя на 25-ата международна писта Daytona International Speedway по време на най-класическото 24-часово състезание за издръжливост досега. Вернер, последният пилот, взе карирания флаг само на 0,478 секунди зад победителя на номер 3 с Corvette.

24, управляван от Джон Едуардс, Йенс Клингман, Лукас Лур и Греъм Рахал, финишира с 24 обиколки след инцидент само след девет часа, който коства на квартета 29 обиколки закъснение.

Миналия сезон отборът завърши 24 в Дейтона на същата позиция и, след още един подиум в Себринг, оглави шампионата за първата част от сезон 2014.

"Той беше твърдоглав през последните десет до петнадесет минути," каза Йенс Марквард, директор на BMW Motorsport.

„Времето изтича дойде в точното време за нас, така че имахме късмет. Бих искал да поздравя всички за упоритата работа, извършена тук и отново в Мюнхен през зимата за увеличаване на максималната скорост на BMW Z4 GTLM, която пропуснахме миналата година. Определено можем да видим подобрението. Потенциалът тепърва ще бъде разкрит напълно, но момчетата имаха нещо в ръцете си, което им даде шанс да се бият срещу почти всички днес и затова отправям големи, големи комплименти към всички състезатели и отбора. Те наистина се бориха много и заслужават това второ място. Щях да бъда супер щастлив с победа, но само половин секунда зад финалната линия е постижение, с което можем да се гордеем."

„Всички пилоти свършиха страхотна работа в съответните си автомобили,“ каза Боби Рахал, ръководител на екип.

„Те направиха, честно казано, всичко, което поискахме от тях. Всяка година ставаме все по-близо. Може би следващия път ще стигнем до най-горното стъпало на подиума в Дейтона."

Кръг 2 от 2015 TUDOR SportsCar Series ще се проведе на Sebring International Raceway, в Себринг, Флорида. По случай 63-та годишнина от Дванадесетте часа на Себринг на 21 март.

За BMW състезанието отбелязва важна годишнина:

отбелязва 40-ата годишнина от първата победа на BMW Motorsport в САЩ.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: