BMW X3: първи шпионски снимки на новия среден SUV на Мюнхен

Съдържание:

BMW X3: първи шпионски снимки на новия среден SUV на Мюнхен
BMW X3: първи шпионски снимки на новия среден SUV на Мюнхен
Anonim
BMW X3 G01 (1)
BMW X3 G01 (1)

Новото трето поколение BMW X3 започва да протяга "крака" в студения шведски сняг. Познат под вътрешния код G01, новият среден SUV на Мюнхен все още е в начален етап. Всъщност мотокарът, изобразен тук на тези снимки, е хибрид между новата платформа CLAR (Клъстерна архитектура, модулна, която ще дебютира на следващото BMW Серия 7 G11, изд.) и каросерията на настоящия модел.

Докато моделите X1 и X5 представляват (засега) крайностите на SUV гамата на BMW, X3 става все по-популярен, предлагайки най-доброто от двата свята. Не е голям като X5 или малък като X1, но по-скоро се вписва идеално между двата. Новият модел с кодово име G01 ще нарасне по размер, но само вътрешно. Външните размери трябва да останат по същество същите, но вътре трябва да имаме малко повече място във всички основни места: място за глава, крака и багажник.

Нови двигатели анимират гамата

Въпреки че шасито ще бъде модулно и споделено с други модели, като предстоящия X4 например, същото ще бъде направено и за гамата двигатели. S

Те ще бъдат част от семейството B и ще варират от компресорния 2-литров с 4-цилиндрова TwinPowerTurbo технология до славния 3-литров 6-цилиндров.

Ще има и хибридна версия, която ще използва същата архитектура като BMW X5 eDrive, използвайки 2-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбокомпресор и електрически мотор, общата мощност се очаква да бъде около 300 к.с. и 650 Nm (479 lb -ft) въртящ момент

Тази деклинация с право ще се нуждае от батерия, която ще добави тежест към колата. Електрическият пробег трябва да бъде около 50 км (30 мили), като колата може да достигне 120 км / ч (75 мили / ч) само с електрически мотор.

Батериите могат да се презареждат с кабел (Plug-in), по традиционен начин и без кабели, като се използва новата технология, вече разработена за i3.

M Performance и истински моторен модел

Както вече съобщихме, X4 ще бъде отказан във версия M40i, която ще бъде автомобил M Performance. Той ще се задвижва от 3,0-литровия 6-цилиндров TwinPowerTurbo с мощност 360 к.с., който също ще се използва в M2.

Въпреки това, новото BMW X3 ще бъде представено в същия завод, който ще стартира през 2017-2018 г.

Върхът на гамата X3, според AutoBild, е версията X3 M, която ще използва двигателя S55 на моделите M3 и M4.

Разумно е да очакваме използването на ZF 8-степенна автоматична скоростна кутия, както при X5 M и X6 M SUV, или можете да ни изненадате със 7-степенната DCT двоен съединител, съчетана за първи път с всички -задвижване на колелата

Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: