BMW Driving Experience: всички на пистата

BMW Driving Experience: всички на пистата
BMW Driving Experience: всички на пистата
Anonim
Изживяване при шофиране на BMW
Изживяване при шофиране на BMW

Вчера, 26 март, на пистата Мизано Адриатико беше открит сезон 2015 на BMW Driving Experience, училището за безопасно шофиране на BMW Group, което позволява на амбициозните „неделни шофьори“да научат най-доброто от техниките за шофиране и контрол, благодарение на типичното удоволствие от шофирането, осигурено от автомобилите BMW.

Въпросът за пътната безопасност винаги е бил фокусна точка за BMW Group, която през цялата си история винаги се е стремяла към иновации и експерименти, за да направи своите автомобили и хората, които ги карат, по-безопасни. Някои от най-важните иновации в областта на безопасността са радиалните гуми от 1961 г., способни да осигурят по-голяма прецизност при управление и намаляване на спирачния път, или отново въвеждането през 1979 г. на ABS на BMW 745i, което гарантира по-голяма стабилност на посоката и стабилност на кормилното управление при спиране, за да постигнете по-скоро с интегрираната комуникация на BMW ConnectedDrive и с асистирано шофиране.

Колата: безопасността се увеличава, но дръжте очите си отворени!

Напредъкът във видеозаснемането направи възможно изграждането на поколение асистиращи системи, които разчитат единствено на визуално откриване чрез една камера, интегрирана във вътрешното огледало за обратно виждане.

Серия от приложения са базирани на тази камера и по този начин могат да предложат функции, подобни на тези, постижими с радарната технология.

Тези системи - обаче - работят само при определени светлинни условия;

благодарение на широкия ъгъл на регистрация, те също разпознават обекти в края на зрителното поле, които сменят платното или навлизат в пътното платно.

Асистент за задръствания (асистент за задръствания), активен круиз контрол с функция Stop & Go, предупреждение за сблъсък отзад и предупреждение за опасност от пешеходци с функция за спиране в града, предупреждение за напускане на лентата (предупреждение за смяна на лентата) и ограничение на скоростта Информацията се основава на данни от камерата и е част от пакета Driving Assistant Plus(Advanced Active Collision Safety System).

Пешеходци и градски трафик

Благодарение на новите системи за подпомагане, които помагат за избягване на сблъсъци с пешеходци и сблъсъци отзад в градския трафик, броят на годишните произшествия е драстично намален. Всъщност над 70% от произшествията се случват в ситуации на много нисък трафик и скорост; условия, които се срещат най-вече по градските улици. В пътния трафик пешеходците се движат непредсказуемо, спират или променят посоката: това представлява множество допълнителни променливи за системата за подпомагане, която играе улеснена роля, ако трябва само да картографира автомобил пред нас.

Предупреждението за опасност от сблъсък отзад и сблъсък с пешеходци с функция за градско спиране е активно между 10 и 60 км/ч. Когато системата разпознае пешеходец или спрял автомобил, тя предупреждава водача със звуков и оптичен сигнал.

Спирачките се задействат предварително едновременно. Ако водачът не предприеме маневра за спиране или управление, системата автоматично намалява скоростта на автомобила. Целта е да се избегнат сблъсъци с пешеходци или автомобили, доколкото е възможно, и да се сведат до минимум последствията от нараняване.

Активен круиз контрол с функция Stop & Go

Круиз контролът е базиран на камерата с функция Stop & Go и подпомага водача при непрекъснато адаптиране на скоростта и разстоянието към колата отпред.

Системата разпознава автомобили на разстояние до 120 метра и по този начин извършва предварителна настройка. Системата е активна при скорости от 0 до 140 км/ч, поддържа избраната скорост, както и избраната дистанция от автомобила отпред. Тези функции се регулират от електрическото управление на двигателя и спирачната система до временно спиране на автомобила, така че да се разпознават дори внезапно спрели превозни средства.

Избраните от водача настройки се показват в арматурното табло или на BMW Head-Up дисплея и осигуряват бърза и пълна информация за текущата ситуация.

Помощник за задръствания

Асистентът за задръствания, наличен в Европа, е активен в диапазона на скоростта между 0 и 60 км/ч и следователно е идеален за използване в тежки задръствания.често се среща на магистрала. Дори след изключване с продължителност до 30 секунди, системата остава активна; след като колата е потеглила, тя поддържа дистанцията и скоростта, зададени по отношение на автомобила отпред. В допълнение, асистентът за задръстване разпознава линиите, които ограничават пътното платно, и поема движението в напречна посока, поддържайки колата точно в нейната лента, като по този начин предлага ценна помощ на водача.

Предупреждение за напускане на лентата

Подобно на асистента за задръствания, линиите, които ограничават пътното платно, се разпознават надеждно въз основа на камерата, монтирана в подножието на вътрешното огледало за обратно виждане. Когато предупреждението за напускане на лентата е активно, системата веднага разпознава, ако автомобилът случайно напусне центъра на пътното платно и предупреждава водача чрез вибриране на волана.

Разширено обаждане при бедствие

През 2015 г. всички нови автомобили в Европейския съюз ще трябва да бъдат оборудвани с автоматично повикване за помощ. Благодарение на интелигентното повикване за помощ, BMW ConnectedDrive вече предлага система, която значително надхвърля критериите, определени от законодателя от 2015 г. Веднага щом настъпи инцидент и въздушните възглавници се активират, сензорите разпознават вида на инцидента, потенциалния риск на нараняване и заетост на седалката. Благодарение на постоянно инсталираната SIM карта в автомобила, интелигентното повикване при бедствие предава тези данни към BMW Call Center заедно с типа на автомобила и местоположението с точността на измервателния уред. Операторът на Call Center осъществява телефонна връзка с пътниците в пострадалия автомобил и въз основа на получената информация осигурява бърза и оптимална спасителна намеса. Интелигентното спешно повикване може да се активира и ръчно, например, за да помогне на друга кола, участвала в инцидент.

Изживяването при шофиране на BMW

BMW Италия предлага на водача възможността да подобри шофирането си, да се обучи за преодоляване на извънредни ситуации, да усъвършенства техниката си и способността си да използва превозното средство с училище за безопасно шофиране, което е активно от 2006 г. вече предостави повече от 19 000курсове.

BMW Driving Experience днес предлага повече от 20 различни програми, започвайки от въвеждащи курсове до безопасно шофиране, където участникът ще бъде придружен от водача в основните аварийни ситуации, до по-спортните курсове с използването на BMW M.

BMW Driving Experience предлага на клиентите - настоящи и потенциални - един ден, който да прекарат на пистата, за да задълбочат проблемите, свързани с безопасното шофиране и да практикуват за адекватно справяне с всички възможни опасни ситуации.

Безопасно шофиране, Спортно шофиране, предотвратяване на критични ситуации, техники за намеса. В своята структура програмата от курсове BMW Driving Experience следва логика на обучение, фокусирана върху възприемането на това, което движението по пътищата може да запази, по отношение на удоволствието от шофирането и лекотата на движение, но също и на опасността, дължаща се на произволност, фактори на околната среда и поведение. други.

Курсовете с продължителност един или два дни ще се провеждат целогодишно на пистите Мизано Адриатико, Монца, Франчакорта, Муджело, Имола, Валелунга, Бинето, Морес и Ракалмуто, както и със снежен курс на леден склон на Ливиньо.

Туристическата структура на BMW Driving Experience гарантира широко присъствие на територията на Италия, възползвайки се от вълнението и безопасността, предлагани от най-престижните състезателни писти, само миналата година те бяха 1.236участници, записани в курсове за безопасно шофиране на BMW.

Положителният опит, съчетан с признатата социална отговорност на BMW Group, беше оценен от институциите до такава степен, че BMW Italia S.p. A, единственият производител на автомобили, е подписал Меморандума за разбирателство с Министерството на инфраструктурата и транспорт през септември 2009 г. Протоколът също така определи стандартните параметри на курсовете, на инструкторите и на структурите, в които да се извършва теоретико-практическата учебна дейност, за да се провери ефективният принос на участието в разширено безопасно курсове за шофиране до намаляване смъртни случаи причинени от пътни произшествия

По случай началния етап беше представен богатият календар от курсове, пълна програма, която, благодарение и на участието на експертни инструктори, ще позволи, чрез преподаване и задълбочаване на техники и основни елементи за пътна безопасност, да научите теорията и практиката за увеличаване на удоволствието от шофирането при изключителна безопасност.

BMW Driving Experience се възползва от опита на GuidarePilotare на Siegfried Stohr и неговите инструктори, партньорство, което започна с първите курсове за шофиране на BMW през 1985 г.

Паркингът BMW Driving Experience

Автопаркът за сезон 2015 BMW Driving Experience ще се състои от 20 автомобила, представени от следните модели:

  • BMW 118d Sport Line
  • BMW 320d
  • BMW 220d Coupe
  • BMW M235i
  • BMW 428i Coupé Msport
  • BMW 218d Active Tourer

    Календарът на курсовете на CGSA, достъпен за мрежата на BMW

    Първата фаза, до юли, на BMW Driving Experience 2015 ще следва следния график:

25 март Мизано (RN)
14-15 април Franciacorta (BS)
27-28 май Vallelunga (RM)
30 юни Бинето (BA)
8 юли Мизано (RN)

За повече информация относно BMW Driving Experience посетете специалния уебсайт:

bmwdrivingexperience.bmw.it/

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Популярна тема