BMW M4 DTM: последни тестове в Португалия под дъжда

Съдържание:

BMW M4 DTM: последни тестове в Португалия под дъжда
BMW M4 DTM: последни тестове в Португалия под дъжда
Anonim
BMW M4 DTM Estoril Shakedown
BMW M4 DTM Estoril Shakedown

Всичките осем пилоти на BMW бяха в действие на легендарния “Circuito do Estoril” (PT) от сряда до миналия петък, където продължиха да работят по настройката на BMW M4 DTM и да се подготвят за новото състезание темп. за сезон 2015 DTM.

Метеорологичните условия изиграха важна роля на 4,28-километровото трасе: някои пориви на вятъра попречиха на теста, особено през първия ден.

Изолирани дъждове удариха четирите отбора на BMW DTM в четвъртък, нарушавайки графика им. Въпреки това все още беше възможно да се получи ценна информация относно новия сезон.

Най-добрият момент от всички пилоти на BMW беше в петък, от António Félix da Costa (PT): пилотът на BMW Team Schnitzer завърши своята обиколка на емблематичната португалска писта за време от 1:32, 852 минути.

Най-доброто време на Ещорил е за Audi на Нико Мюлер (CH), който постави време от 1:32, 443 минути.

Последният тест преди началото на шампионата DTM, който започва на 2/3 май, ще се проведе в Германия: от 14 до 16 април осемте пилоти на BMW и техните съперници ще излязат на пистата на “Motorsport Arena Oschersleben (DE).

Впечатленията на пилотите на BMW DTM след теста в Ещорил:

Марко Витман:„Въпреки че е предизвикателство да се получат значими резултати при променливи условия, ние получихме – чрез обширна тестова програма – колекция от данни, които ще бъдат много полезно в дългосрочен план. Новият начин за развитие на състезателния уикенд изигра основна роля. Опитахме много неща, за да направим това. "

Максим Мартин:„Вятърът направи първия ден много труден. Такива условия не правят живота лесен. Тогава петък беше по-приятен. Въпреки това все още имахме положителен тест. Успяхме да опитаме много различни неща. Вече мисля за следващите тестове в Oschersleben и в началото на сезона през май, очевидно "

Мартин Томчик:„Вятърът ни пречеше малко в началото, защото просто нямахме подходящи условия. Това не е особено полезно при тестване .

Вятърът беше по-добър в четвъртък, но след това започна да вали малко. В Португалия биха се очаквали различни условия, но такъв е животът. Все още сме предприели някои стъпки в правилната посока. Ще се върнем в Ошерслебен."

Антонио Феликс да Коста: Забавлявах се много на домашната си писта в Ещорил .

Горд съм, че тази писта беше избрана като тестова площадка за DTM. Открихме отговорите на някои отворени въпроси в течение на петък и това винаги е добре. Сътрудничеството с BMW Team Schnitzer върви много добре. Всички в новия ми екип ме караха да се чувствам добре дошъл."

Аугусто Фарфус:„Не беше много лесно с този вятър, но условията бяха еднакви за всички. Не бях прекарвал много време зад волана на колата си, така че тестът беше много забавен. Постигнахме напредък, но все още имаме много работа да свършим преди началото на сезона. Заключението след Estoril със сигурност е положително: изпълнихме всяка точка от нашия списък с неща, които да опитаме.”

Том Блумквист:„Балансът на нашата кола все още не беше идеален в петък вечер, но успяхме да се подобрим през деня. Това беше нова писта за мен, но бързо се оправих. Като цяло за мен беше полезно да изчакам да карам при хубаво време в последния ден от теста. Следобед обаче вятърът отново се усили. "

Бруно Шпенглер:„Условията очевидно не бяха перфектни, но като цяло това бяха добри дни за нас. По време на тази фаза времето не е решаващо. Няма точки за грабване до Хокенхайм. Ключът сега е да завършите програмата и да научите колкото е възможно повече. Успяхме да го направим, въпреки трудните условия в Ещорил. "

Тимо Глок:„За първи път бях тук в Ещорил и обичам пистата. Със сигурност е специален. Отначало се борихме малко в петък, но след това постоянно се подобрявахме. Направихме още една крачка към началото на сезона. "

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: