BMW M4: официално в Moto GP с други автомобили на Motorsport

BMW M4: официално в Moto GP с други автомобили на Motorsport
BMW M4: официално в Moto GP с други автомобили на Motorsport
Anonim
BMW M4 MotoGP SafetyCar
BMW M4 MotoGP SafetyCar

Първият кръг от Световния шампионат на MotoGP 2015 в Катар отбеляза откриването на 17-ия сезон на две колела с победата на Валентино Роси на Ducati. BMW M4 е официалната кола на MotoGP, партньорство, което продължава от 1999 г. и което доставя официалния автомобилен парк за събитието на кентаврите. Ангажиментът на BMW M Division включва и много други дейности, включително представянето на желаната награда BMW M.

Като дългогодишен партньор на MotoGP, организаторът Dorna Sports беше на разположение, за да представи техническите и аеродинамични иновации, въведени от BMW M Division.

Те включват техническа иновация: на Голямата награда на Катар, на "Losail International Circuit", BMW M4 MotoGP Safety Car излезе на пистата с иновативно водно впръскване за първи път в автомобил. С тази нова технология инженерите на BMW M Division са постигнали осезаемо увеличение в производителността на високопроизводителния двигател на BMW M4 Купе (431 к.с. / 317 kW в серийната версия и комбиниран разход на гориво от 8,8). 8,3 л/100 км, комбинирани емисии на CO2 от 204-194 г/км.)

Това се дължи на факта, че впръскването на вода позволява да се увеличат високите граници на производителност, които са термично ограничени.

След интензивни тестове в рамките на Световния шампионат MotoGP, системата за водно впръскване ще бъде използвана в бъдещото BMW M4 GTS.

„Милиони фенове по света са очаровани от MotoGP. Следователно, той ни предлага огромна възможност да представим нашата марка, технологии и продукти на международна публика, която е развълнувана да се състезава”, каза Франк ван Меел, президент на подразделението BMW M.

BMW M винаги е бил синоним на технологични иновации и ние сме щастливи да можем да представим иновативното водно впръскване като друг нов акцент тази година. Когато става дума за лидери в областта на високопроизводителни състезателни прототипи с увереност при всякакви условия, технологията, събрана от света на моторните спортове, и иновативните идеи са незаменими. Точно поради тази причина BMW M е „най-мощната буква в света“.

Новото впръскване на вода е само един пример за това.

2019 ще отбележи 20-ата годишнина на BMW M в MotoGP. Гордеем се с това партньорство, което продължава десетилетия и е изключително рядко в международен спорт"

Новото впръскване на вода вижда как техниците на BMW използват физическия ефект на водата по време на процеса на изпаряване, за да извлекат енергията, необходима на автомобила при стандартни условия.

Водата се впръсква във всмукателния колектор като фин спрей, следователно значително понижава температурата на разширяващия се въздух по време на изпарението.

Това понижава температурата вътре в горивната камера и следователно намалява склонността към детонация. Следователно турбодвигателят може да се използва с по-високо захранващо налягане и по-ранна точка на запалване.

По-ниските температури на процеса също намаляват образуването на опасни вещества, по-специално азотен оксид (NOx). По този начин иновативната технология повишава производителността и въртящия момент, като в същото време осигурява отлични стойности на разход и емисии.

Друг акцент в автопарка на MotoGP Safety Car е новото BMW X5 M, което прави своя медицински дебют този сезон.

С новото BMW X5 M (575 к.с. / 423 kW, комбиниран разход на гориво: 11,1 л / 100 км; комбинирани емисии на CO2: 258 г / км), то навлиза в големия сегмент на хипервитаминизираните SUV / SAV автомобили които са в състояние да съчетаят характеристиките на семейството на BMW X, ексклузивност, здравина, пъргавина и лека проходимост, с подхода на висока производителност, типичен за автомобилите M. Както при всички превозни средства в автопарка на Safety Car., BMW X5 M беше подготвен за излетите си като MotoGP Medical Car директно от подразделението Motorsport.

Общо официалният автомобилен парк на MotoGP включва шест автомобила между моделите BMW M и M-Performance.

Точно като BMW M4 Купе, BMW M3 и BMW M6 Гран Купе също се използват като автомобили за безопасност. BMW M5 се предлага за служителя по безопасността, докато новото BMW X5 M и BMW M550d xDrive Touring се използват като Medical Auto. BMW Motorrad също предлага два BMW S 1000 RR като велосипеди за безопасност.

Можете да намерите повече информация за автомобилния парк Safety Car за 2015 г. онлайн на: www.bmw-m-safetycar.com

Сред многото други дейности, които съставляват ангажимента на BMW M Division към MotoGP, е наградата BMW M, която ще бъде връчена за 13-ти път през 2015 г.

Тази награда се присъжда в края на всеки сезон на MotoGP на пилота с най-добър общ резултат в квалификациите. Победителят получава автомобил BMW M за изключителна употреба.

Изживяването на BMW M MotoGP дава на гостите на BMW Motorsport незабравим състезателен уикенд: възможността да разгледате зад кулисите, придружени от експертите на BMW M MotoGP Лорис Капироси и Алекс Хофман. В допълнение, BMW M Division също разкрива своите най-нови високопроизводителни автомобили и други модели по време на Гран при уикенда.

Препоръчано: