BMW-FCA: съюз и меморандум за разбирателство all’ хоризонт?

BMW-FCA: съюз и меморандум за разбирателство all’ хоризонт?
BMW-FCA: съюз и меморандум за разбирателство all’ хоризонт?
Anonim
BMW Alfa Romeo Vintage
BMW Alfa Romeo Vintage

Не Маркионе взема всичко, но с вика "само 6 големи световни производители ще останат", главният изпълнителен директор на групата Fiat-Chrysler (FCA, ред.) се оглежда, за да избере своите стратегически партньори мъдро. В такъв случай ще има директен избор с BMW. Слуховете предполагат съюз между германския производител и италиано-американския за реализиране на нова стратегия за навлизане на американския пазар и съвместно използване на нови платформи и двигатели.

От една страна, FCA ще спечели широкоразпространена търговска мрежа за марката AlfaRomeo чрез използване на някои от базовите точки на BMW и в същото време немският екип ще разполага с цялата технология за малки автомобили, за да допълни текущата платформа UKL1 и по-голямо навлизане на градския пазар. В същото време ще остави UKL1 пода, специфичен за MINI (и BMW MPV), докато ще има новия специфичен под, вече изработен от AlfaRomeo за следващата Giulietta.

И така BMW Серия 1, новата Alfa Romeo Giulietta и двете задвижващи колела за радост на феновете по целия свят.

В същото време, ако BMW вече е разработило своите модулни три цилиндъра, FCA може да му предостави две важни точки: технологията LPG-метан, която е особено търсена на някои пазари, и природният газ има масово навлизане Американски и отдел за камиони с IVECO / RAM, където BMW практически липсва, докато Mercedes-Benz и Audi / Volkswagen присъстват от известно време

Предполагаме, че това е еволюция на постигнатото и след това изчезнало споразумение през 2008 г., когато тогавашният главен изпълнителен директор на Fiat Group Automobilies заяви:

"Споразумението е значителна стъпка в нашата стратегия за съюз", коментира Маркионе. „Радваме се да работим с уважаван и уважаван партньор в автомобилната индустрия с ясната цел да увеличим конкурентоспособността и на двамата партньори.“

От друга страна, Фридрих Айхинер, член на борда на директорите на BMW и ръководител на продуктовото и корпоративното развитие, който подписа споразумението с Алфредо Алтавила, ръководител на бизнес развитието във FGA (Fiat Group Automobiles), подчерта че целта на споразумението е да се постигнат икономии от мащаба между Fiat и BMW, за да се постигне ограничаване на разходите за марките Mini и Alfa Romeo.

Препоръчано: