BMW i8: производството повече от два пъти

Съдържание:

BMW i8: производството повече от два пъти
BMW i8: производството повече от два пъти
Anonim
BMW i8
BMW i8

Главният изпълнителен директор на BMW Group - Норберт Райтхофер - приветства политическите инициативи в някои ключови пазари на автомобилния производител като важен начин за подпомагане на увеличаването на продажбите на електрическата гама i3 и i8.

„Можем да видим ясна връзка между данните за продажбите и политическите инициативи“, Райтхофер на годишната пресконференция на компанията в Мюнхен миналата седмица.

„Навсякъде, където правителствата предлагат осезаеми стимули за е-мобилност, регистрационните цифри за BMW i3 и BMW i8 продължават да растат.“

Reithofer: „Норвегия, където автомобилният производител продаде 2000 I3 миналата година, почти една четвърт от общите продажби на BMW на този пазар. За да насърчи продажбите на електрически превозни средства, Норвегия предлага добре установена комисионна структура, която позволява на собствениците да паркират и плащат за своите превозни средства безплатно. Правителството не събира доходи или данъчна регистрация на електрически превозни средства.

Калифорния, където BMW продаде около 3000 I3 миналата година, около половината от общия брой продадени в Съединените щати, предлага финансови субсидии за закупуване на електрически автомобили.

Шофьорите на електрически превозни средства също имат право да използват лентите на магистралата, предназначени за обединяване на автомобили.

В Шанхай i3 не подлежи на ограничителен процес на оторизация, което означава, че купувачите могат да спестят повече от € 10 000,” добави Райтхофер.

Европейските пазари, включително Обединеното кралство и Франция, предлагат на купувачите на EV финансови стимулиВ Германия електрическите превозни средства са освободени от годишен автомобилен данък за 10 години. BMW продаде около 2100 I3 в Германия миналата година, около 1 процент от общите продажби на BMW в страната .

В отговор на сравнително ниските продажби на I3 в Германия, Райтхофер призова най-големия пазар в Европа да направи повече за прокарването на електрическите превозни средства.

„Германските производители на автомобили свършиха своята част. Топката вече е в двора на политиците “, каза той. „Германия трябваше да „ускори темпото“, когато става дума за електрическа мобилност.“

Германското правителство иска да има 1 милион електрически превозни средствапо пътищата на страната до 2020 г. и каза, че планира да предложи допълнителни стимули за увеличаване на интереса към електрическите превозни средства .

BMW ще започне да разширява наличността на BMW i3s в своя автопарк за споделяне на автомобили DriveNow тази пролет, започвайки от Лондон.

Умното малко BMW i3 ще бъде добавено към автопарковете на DriveNow в Сан Франциско през май и в Хамбург, Берлин и Мюнхен от юли.

Този ход ще спомогне за подобряване на приемането на технологията и ще разшири нейната привлекателност сред по-младите пилоти, каза Райтхофер.

Дълго чакане за BMW i8

"Купувачите на хибридния суперавтомобил на BMW, BMW i8, трябва да чакат повече от четири месеца за своите превозни средства", каза ръководителят на производството на BMW Харалд Крюгер на годишната пресконференция, според доклад на германската медия.

BMW удвои производството на BMW i8 в своя завод в Лайпциг, Германия, до 20 коли на ден.

BMW в момента обмисля какъв модел да добави към текущите i3 и i8; Ръководителят на R&D Клаус Фройлих каза пред Automotive News Europe по-рано този месец, че един от следващите модели може да бъде вариант на SUV BMW X5. Надяваме се, че не е споменал новото BMW X5 xDrive40e.

Миналата година глобалните продажби на i3 и i8 достигнаха колосалните 17 800 единици.

Препоръчано: