BMW i8: печели 2015 World Car Awards

BMW i8: печели 2015 World Car Awards
BMW i8: печели 2015 World Car Awards
Anonim
BMW i8 (1)
BMW i8 (1)

За втори пореден път марката BMW i спечели World Car Awards в категорията World Green Car. След успеха на BMW i3 EV (изключително електрическо задвижване) през предходната година, BMW i8 получи престижната награда на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк. Спортната комбинация на автомобила с неговата иновативна Plug-in хибридна технология и неговата революционна олекотена конструкция заедно с неговия авангарден дизайн бяха отличени от международното жури на World Car Awards. BMW i8 беше и един от финалистите в категорията World Luxury Car Awards за 2015 г., като по този начин подчерта особената си позиция.

„Радвам се да приема тази награда от името на екипа на Мюнхен“, казва

Д-р Иън Робъртсън, член на Борда на директорите на BMW AG, ръководител на продажбите и маркетинга на BMW, говорейки на церемонията по награждаването в Ню Йорк.

“BMW i8 представлява бъдещето с уникалната си лека конструкция и несравнима свързаност. Спечелването на тази награда за втора поредна година доказва, че нашите продукти на BMW са водещи в очите на света."

BMW i8 е първият plug-in хибриден автомобил, произведен от BMW Group. Той съчетава представянето на спортен автомобил с разхода на гориво и емисиите на субкомпактен автомобил. BMW i8 може да се измине 37 км в изцяло електрически режим и ускорява в стила на чистокръвен спортен автомобил, като същевременно поддържа среден градски разход на гориво.

1,5-литровият трицилиндров бензинов двигател, оборудван с технологията BMW TwinPower Turbo, е комбиниран с електрически мотор. Батерията може да се презарежда в конвенционален електрически контакт, на станция за зареждане или просто по време на шофиране. Комбинираната система дава на BMW i8 впечатляващите 266 kW / 362 к.с., което му позволява да ускори до 100 km / h само за 4,4 секунди от място (комбиниран разход: 2,1 l / 100 km; комбинирани CO2 емисии: 49 g / km).

Широкото използване на иновативни материали, както и производствените процеси на i8 имат ниско енергийно въздействие, което подчертава глобалната концепция, ориентирана към бъдещето. Опционалните лазерни фарове и услуги, разработени специално за електрическа мобилност от екипа на BMW ConnectedDrive, са още едно доказателство за усещането за бъдещето на BMW i8.

От 2005 г. Световните награди за автомобили се връчват ежегодно в началото на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк и са сред най-важните международни награди, които могат да бъдат спечелени в автомобилната индустрия.

Журито се състои от 75 журналисти от повече от 20 държави. Всяко лято, преди церемонията по награждаването, номинираните модели във всяка категория се обявяват, комисия от експерти или жури номинира пет превозни средства във всяка категория (Световен автомобилен дизайн на годината и Световна зелена кола) или десет превозни средства (Световна година на автомобил, Световна Луксозен автомобил, автомобил със световно представяне).

От тях журито избира тримата финалисти в навечерието на автомобилното изложение в Женева, преди победителите да бъдат окончателно обявени в Ню Йорк.

BMW i8 е третият модел на BMW Group, удостоен с наградата World Green Car Award на Световните награди за автомобили, следван от BMW 118d през 2008 г., който представлява стратегията за развитие на BMW EfficientDynamics, и BMW i3 l предходната година.

Препоръчано: