BMW 503 Cabriolet: реставрация на семеен приятел

BMW 503 Cabriolet: реставрация на семеен приятел
BMW 503 Cabriolet: реставрация на семеен приятел
Anonim
БМВ 503 кабриолет
БМВ 503 кабриолет

Упорит мит се преражда на трудно и безводно място благодарение на умелите ръце на жителите на кибуца: трудолюбиви хора, които превръщат работата в причина за живот, където благодарение на това най-сухата земя се превръща в оазис. Такъв е случаят с Йехуда Шахам, където обаче земята, която той подмлади, не му даде оазис, а стар ръждясал стоманен скрап, с износени гуми и избелял хром.

Тогава той осъзна, че дава нов живот на кола от половин век.

Един от неговите братовчеди - семейството на Шачам е много голямо - е колекционер на коли от Ню Йорк. Той разказа на Шахам за порутено BMW 503 Cabriolet, което е получил, един от само 139 екземпляра, произвеждани някога. Предишният му собственик беше южноамерикански любител на моторните спортове и легендата разказва, че любителят на латино автомобилите се е състезавал в ралито, развило се от Мексико до Панама. Американският роднина вкуси аромата на легендата и купи BMW.

Той обаче не се справяше със задачата да реставрира и затова потърси помощта на братовчед си в Израел - богат ресторантьор - който имаше опит, макар и с коли от по-сурова раса, джипове от армията и селскостопански камиони, на тотални реставрации. Шахам веднага усети, че ще бъде предизвикателство да възстанови блясъка на такава красота, но се хвърли в него.

Той закара превозното средство до кибуца, където завари два контейнера в импровизиран гараж и се сдоби с оригиналното ръководство на производителя.

"Започнах да сглобявам колата един болт след друг, парче по парче."

И му струваше много пари и твърде много нощни смени.

„Жена ми е от швейцарски произход“, обяснява той, „и тя започна да нарича колата „Германката“– сякаш имах любовник“, смее се той. След пет години проектът за възстановяване беше почти завършен.

Но се случи злополука: беше студена нощ и Шачам беше оставил някои документи до печка в гаража си. Единственото нещо, което си спомня, е пламъкът. Въпреки че съседите помагаха на съседа си да се измъкне от пламъците, огънят напълно разтопи пластмасовите части и волана.

„Но аз се върнах на работа на следващия ден. Не съм от хората, които лесно се отказват, - засмя се той.

Днес нейните десет внуци се наслаждават на пътуването с тази напълно реставрирана красота.

BMW 503 Cabriolet е напълно работещ, „Но не обичам да го карам често“, казва Шахам.

„Моята страст е по-фокусирана върху възстановяването на автомобили, отколкото върху шофирането.“

Снимка от Yael Engelhart

Препоръчано: