Рекордна обиколка в победата на Superbike и Superstock за BMW S1000 RR

Рекордна обиколка в победата на Superbike и Superstock за BMW S1000 RR
Рекордна обиколка в победата на Superbike и Superstock за BMW S1000 RR
Anonim
BMW BSB (4)
BMW BSB (4)

Задната гума на практика изгаря асфалта и отново започва да поглъща асфалтовите километри на престижния британски шампионат по супербайк (BSB).

Миналия великденски уикенд, експертите на BMW Motorrad Motorsport бяха на място при откриването на сезон 2015 в Донингтън Парк (Великобритания), за да подкрепят своите клиенти при подготовката на тяхното BMW S 1000 RR за първите състезания за сезона.

В най-високата категория, клас Superbike, имаше девет RR на стартовата решетка, които се бориха заедно с 36 други мотоциклета.

Ryuichi Kiyonari (JP) започна уикенда като фаворит с новото си официално BMW S 1000 RR.

"King Kiyo" поставя най-доброто време в две от трите безплатни тренировки и си осигурява полпозишън с нов рекорд за обиколка.

В деня на състезанието, Великденски понеделник обаче, късметът се обръща към тройния шампион BSBe.

Кийонари губи усещане с мотора си и полпозицията му не струва нищо.

Той завърши 14-ти в състезание едно и катастрофира във второ състезание.

Японецът по-късно призна, че не е проблем с мотоциклета, а просто липса на чувство и каза, че ще се опита да вземе победата в следващия кръг на Brands Hatch (GB) след две седмици.

Най-добрата позиция на BMW RR в арената Donington Park отива на Питър Хикман (GB / RAF Reserves BMW), който завърши състезанията съответно на пето и четвърто място.

Сдвояването на новия отбор на Tyco BMW, Майкъл Лавърти (Великобритания) и Томи Брайдуел (Великобритания), прави състезателите доволни от тяхното откриващо състезание за сезона.

Заедно с инженерите на BMW Motorrad Motorsport, екипът, който направи своя BSB дебют в Donington Park, подобряваше своите чисто нови RR непрекъснато през уикенда.

В понеделник състезателите на BMW удържаха екипа на Tyco Team в първите десет обиколки на двете състезания: Брайдуел беше съответно шести и осми, докато Лавърти завърши девети и седми.

Друг резултат в топ 10 беше постигнат от Billy McConnell (AU), който завърши девети на своя RR Smiths Corse във второ състезание. В същото време съотборникът на Кионари Лий Джаксън (Великобритания) събра първите си световни точки за сезона: той беше 13-ти и в двете състезания.

Точките също отидоха при Robbie Harms (DN), който беше 12-ти със своето MotoDex BMW S 1000 RR в състезание едно. В класа BSB Superstock, в който участват общо 40 стартиращи, сезонът започна с победа и още един подиум за BMW S 1000 RR: Hudson Kennaugh (ZA / TrikMoto BMW) спечели във вълнуващо и ожесточено състезание. Пилотът на Tyco BMW Алистър Сийли (NI) също показа изключително представяне: той караше начело до последната обиколка, но след това отново загуби две места, за да завърши трети на подиума. Люк Куигли (Великобритания / Formwise Lavanderie / Bathams) беше шести, докато Доминик Ъшър (Великобритания) завърши девети със своето DU BMW Corse. Следващия уикенд ще видим повече действия за семейството на BMW Motorrad Motorsport: FIM на Световния шампионат по супербайк (WSBK) ще се завърне в Европа в Motorland Aragón (ES), където ще се проведе третият кръг от сезона. В допълнение, 2015 FIM Superstock 1000 Cup (WSTK) шампионат ще започне на испанската писта. Първият кръг от 2015 FIM Sidecar World Championship (SWC) ще се проведе в Donington Park (GB), а African Motorcycle Championship South (SAM) ще се проведе на Zwartkorps Raceway (ZA). Нова ера ще започне в Съединените щати: с първия кръг от новия Pro Championship SuperBike MotoAmerica AMA (AMA), който ще се проведе на Circuit of the Americas в Остин (САЩ).

Образ
Образ

Препоръчано: