BMW Junior Motorsport: Ето участниците в програмата за млади състезателни таланти

BMW Junior Motorsport: Ето участниците в програмата за млади състезателни таланти
BMW Junior Motorsport: Ето участниците в програмата за млади състезателни таланти
Anonim
BMW Junior Motorsport
BMW Junior Motorsport

Участниците от втора класа на Junior BMW Motorsport Program са потвърдени.

Виктор Бувенг (SE), Ник Касиди (NZ), Луис Делетраз (CH) и Трент Хиндман (САЩ) впечатлиха скаутите на BMW Motorsport със своя талант в престрелка в Монтебланко (ES) в края на март, и ще се възползва от обширна програма за обучение през следващите месеци.

„Нашето ново съоръжение на BMW Junior Motorsport Program се оказа голям успех в първия си сезон през 2014 г. и създаде изключителен млад пилот в лицето на Джеси Крон, за когото имаме големи очаквания в неговото усъвършенстване в GT от състезанието,”, каза директорът на BMW Motorsport Йенс Марквард.

„Сега бих искал горещо да приветствам втория клас от нашата програма за развитие за млади шофьори на GT и туристически автомобили, тъй като те се присъединяват към семейството на BMW. Нашите четирима пилоти се откроиха от многото си съперници по време на процеса на подбор. Това показва, че са много талантливи и че от тях може да се очаква много. Нямам търпение да видя четиримата ни пилоти на BMW Motorsport Juniors на пистата и да започнат своята година на формиране.“

При трудни метеорологични условия седем кандидата се състезават един срещу друг на пистата "Монтебланко" на борда на BMW M235i Racing.

Жури, което, заедно с инженерите на BMW Motorsport и други младши програмни мениджъри, включваше и заводския пилот на BMW Дирк Адорф (Германия), който оценяваше уменията на младите шофьори в области като сила на шофиране, последователност, разбиране на колата, екипна работа с инженери, концентрация, гъвкавост, самооценка, способност за получаване на обратна връзка и критика и групово поведение. Четирите нови BMW Motorsport младши направиха изключително впечатление. Квартетът ще направи първото си съвместно участие на събитие за посрещане в Мюнхен (Германия) на 28 април.

Програмата за обучение наBMW Motorsport Juniors, водена от главния инструктор Дирк Адорф, започва с тестове през май. В допълнение към допълнителен тест през септември, програмата включва два семинара в iZone High Performance Driver Center в Силвърстоун (Великобритания) и три VLN състезания, които ще се проведат на BMW M235i Racing. В края на годината най-големият победител в програмата BMW Motorsport Junior ще има възможност да продължи обучението си за втора година в по-висока състезателна категория. Победителят в програмата за младежи на BMW Motorsport за 2014 г., Джеси Крон (Fi), ще завърши интензивна състезателна програма с BMW Z4 GTE и BMW Z4 GT3 през втората си година на обучение.

Виктор Бувенг ще се качи в BMW Motorsport за първи път на 11/12 април.18-годишният младеж е пилот на директния отдел на BMW Motorsport и ще управлява BMW M235i Racing, който ще участва в квалификациите и състезанието за 24-те часа на Нюрбургринг (Германия), класическото състезание за издръжливост, което ще се проведе на 16/17 май 2015г. „За мен означава много да бъда част от програмата на BMW Motorsport Junior този сезон. Работих усилено за тази възможност “, каза Бувенг.

Ник Касиди е постигнал най-големите си успехи до момента във формулата. Най-забележителното е, че той демонстрира изключителния си талант през 2014 г., когато завърши трети в дебюта си във Формула 3 на Гран При на Макао. През същата година той спечели Гран при на Нова Зеландия в своята страна за трети пореден път. Той също така опита първия си път от туристическите автомобили в австралийските V8 Supercars и новозеландските V8 SuperTourers. „Да бъда част от програмата BMW Junior Motorsport е важна стъпка в моята кариера и от нея съм много доволен“, каза Касиди.

Louis Delétraz навършва 18 години на 22 април, което го прави най-младият участник в 2015 BMW Motorsport Junior Program. Но швейцарецът не е новак в семейството на BMW. Това се случи във Formula BMW Talent Cup през 2012 г., преди да се премести във Formula Renault 2.0 NEC през 2013 г. Той имаше завладяващ сезон миналата година с една победа, пет подиума и второ място като цяло. „Хубаво е да се върна в семейството на BMW“, каза Делетраз.

Точно като Delétraz, четвъртата фигура на BMW Motorsport Junior, Трент Хиндман не е непознат за BMW. Той участва в Continental Tire Sports Car Challenge (CTSCC) с BMW M3 за отбора на Follow-Line Motorsports през 2014 г. Заедно с фабричния пилот на BMW Джон Едуардс (САЩ), Хиндман празнува две победи за сезона и спечели титлата при пилотите.. „Наистина е чест да имам възможността да продължа образованието си и да се развивам като пилот в програмата BMW Junior Motorsport, особено след като участвах в миналогодишното BMW Sport Trofeo и отбелязах голям успех с моя есенен екип. Motorsports и John Едуардс в BMW M3”, каза Хиндман.

Препоръчано: