Шесто място общо и втори ред за BMW Motorrad Italia SBK Team

Шесто място общо и втори ред за BMW Motorrad Italia SBK Team
Шесто място общо и втори ред за BMW Motorrad Italia SBK Team
Anonim
BMW SBK
BMW SBK

Това е горещ уикенд в Испания на пистата Motorland Aragon, където BMW Motorrad Italia SBK Team печели втория ден от тестовете с третия Superpole за сезона.

Айртон Бадовини вчера завърши тренировката за време на дванадесето място, но преди всичко той показа, че е спокоен на новото BMW S 1000 RR, но преди всичко на новата испанска писта.

В последната тренировъчна сесия с измерване на времето Бадовини продължи да работи с екипа си за по-добро усвояване на пистата и благодарение на помощта, предоставена от екипа му и по-голямата увереност с мотора, той успя да намали най-доброто си време от повече от половината секунда (1'52”411), затваряйки сесията на тринадесето място и по този начин се класира за Superpole one.

В свободните тренировки преди Superpole, състезателят на BMW Motorrad Italia SBK Team постави време от 1'52”906, завършвайки на единадесето място и прецизирайки настройките на своя S 1000 RR.

В Superpole one, Badovini влезе на пистата със състезателната гума и веднага даде отлично време. Обратно в бокса, той веднага избра квалификационната гума, която му позволи да разтовари всички коне на своя S 1000 RR на испанската писта и по този начин постави време от 1'51 215, което му позволи да завоюва първата позиция и достъп до Superpole 2.

Също така във втория Superpole италианският пилот беше автор на капитално представяне, подобрявайки се още повече, докато не спря хронометрите на време от 1’50 670. Проба по часовник, която му позволи да получи шеста позиция в общото класиране и която утре ще му позволи да стартира от втория ред в двете състезания, които ще се проведат на разстояние от 18 обиколки всяко.

Айртон Бадовини: „След осем месеца отсъствие на пистата, първото място в Superpole one и шестото в Superpole two бяха почти невероятни резултати, които ме изпълват с удовлетворение. Имаме още много да работим, за да развием по-добре нашия S 1000 RR, но дори днес той показа голям потенциал. Работихме много върху настройките и електрониката и съм доволен от това, което направихме, въпреки че има още какво да се подобри. За утре очаквам две състезания, които със сигурност са трудни, въпреки че не сме далеч от лидерите. Ще дам всичко от себе си, както винаги, а след това да видим какъв ще бъде резултатът. "

Херардо Акочела - Директор на отбора: „Щастливи сме от двата Суперполуса, но преди всичко от това как върви този уикенд. Въпреки осемте месеца пауза, Ayrton надмина всички очаквания и ние му благодарим, че ни даде страхотна ръка за подобряване на настройката на нашия мотор. Утре ни очакват две тежки състезания и смятаме, че износването на гумите ще бъде много важно.“

Motorland Aragon - Испания - eni FIM Superbike World Championship

Кумулативна класификация на трите изпитания на време : 1) Davies / (Ducati) - 2) Rea (Kawasaki) - 3) Fores (Ducati) - 4) Haslam (Aprilia)) - 5) Сайкс (Kawasaki) - 6) Торес (Aprilia) - 7) Терол (Ducati) ………. 13) Badovini (BMW)

Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: