BMW Sport Trophy Team Schubert печели квалификационно състезание за Нюрбургринг 24 часа

Съдържание:

BMW Sport Trophy Team Schubert печели квалификационно състезание за Нюрбургринг 24 часа
BMW Sport Trophy Team Schubert печели квалификационно състезание за Нюрбургринг 24 часа
Anonim
BMW M235i Racing
BMW M235i Racing

BMW Sport Trophy Team Schubert спечели квалификационното състезание за 24-те часа на Нюрбургринг (Германия). Доминик Бауман (Австрия), Клаудия Хюртген (Германия), Йенс Клингман (Германия) и пилотът на BMW DTM Мартин Томчик (Германия) в номер 20 на BMW Z4 GT3 пресекоха финалната линия преди втория с Porsche след 41 обиколки и шест часа на легендарния Nordschleife.

Това беше втора поредна победа в 24-часовото квалификационно състезание за BMW Z4 GT3, след като колата отбеляза серия от 4 поредни победи през 2014 г.

Другите три BMW Z4 GT3 се представиха добре и завършиха в челната десетка.

Втората кола на BMW Sports Trophy Team Schubert, управлявана от Дирк Мюлер (Германия), Александър Симс (Германия), Дирк Вернер (Германия) и шампиона на DTM Марко Витман (Германия), пресече линията на пета позиция. Двете BMW Z4 GT3 от Team Motorsport Walkenhorst завършиха квалификациите на шеста и седма позиция. Кола номер 17, на шесто място, беше управлявана от пилотите на BMW Джон Едуардс (САЩ), Микела Черути (Италия) и Фелипе Лазер (Германия).

Сестра номер 18 беше ръководена от ръководителя на отбора Хенри Уокенхорст (DE), Ралф Оверхаус (DE) и Кристиан Болрат (DE).

Както миналата година, BMW M235i също се състезава в това квалификационно състезание, в действие за BMW Motorsport в сътрудничество с Walkenhorst Motorsport. Младшият пилот на BMW Motorsport Виктор Бувенг (Швеция) сподели кокпита с Харалд Грос (Германия) и журналиста от моторните спортове Бернд Остман (Германия). Триото завърши на 25-то място в генералното класиране. Автомобил номер 235 ще бъде герой на историческото 24-часово състезание.

Първото място в общия клас в категорията BMW M235i Race Cup отиде при Michele Di Martino (DE) и Moritz Oberheim (DE) от Team TKS-Motorsport. Те пристигнаха пред колите с номера 306 и 307 на Team Bonk Motorsport. Подобно на 24-часовото състезание, квалификационното състезание няма да се зачита към класирането на шампионата BMW M235i Race Cup за този сезон.

Само резултатите от VLN състезания се вземат предвид.

Впечатленията на пилотите на BMW след квалификациите:

Доминик Бауман (BMW Sport Trophy Team Schubert, кола номер 20):

„Беше страхотно състезание за нас, в което изминахме ценни километри и, разбира се, победата беше черешката на тортата, но фокусът беше върху подготовката за състезанието.24 часа като шофьори и екип."

Клаудия Хюртген (BMW Sport Team Trophy Schubert, кола номер 20):

"Всички сме доволни от тази победа, не направихме нито една грешка в състезанието, което е причината за нашия успех. Сега очакваме с нетърпение да участваме в 24-часовото състезание."

Йенс Клингман (BMW Sport Team Trophy Schubert, кола номер 20):

„Използвахме това състезание като тест за 24-часовото състезание. Ето защо всички пилоти са били в действие. Искахме да приложим всички общи процеси за настройка на практика. Победата в квалификационния кръг дава на целия отбор допълнителен тласък на мотивация. Радвам се за момчетата, че тяхната упорита работа беше възнаградена."

Мартин Томчик (BMW Sport Team Trophy Schubert, кола номер 20):

„Тъй като нямаме много възможности за тестове преди 24-часовото състезание, за мен беше важно да карам Nordschleife и да спечеля отново квалификационното състезание. Доволен съм от това, колата показа, че може да върви много добре и работим много добре като екип. BMW Z4 GT3 вече измина много километри по Nordschleife. Това прави сравнително лесно намирането на добра настройка за кратко време. Големи аплодисменти за организаторите, които ми съобщиха наскоро въведените ограничения на скоростта много бързо и ясно на пистата."

Дирк Вернер (BMW Sport Team Trophy Schubert, кола номер 19):

„Карахме шестчасовото състезание без проблеми, което беше невероятно важно предвид краткото време за подготовка за 24-часовото състезание. Знаем, че колата се представя много добре след толкова години на състезания по Nordschleife. Това е голяма помощ. Това квалификационно състезание, по-специално, е страхотна подготовка за нас, шофьорите, тъй като има сравнително малко превозни средства на пистата и можем да намерим добро темпо на Nordschleife.”

Джон Едуардс (Walkenhorst Motorsport, кола номер 17):

„Радвам се, че участвах в първото си състезание с BMW Z4 GT3 на Nordschleife.

Тъй като сравнително малко автомобили бяха на пистата в сравнение с VLN или 24-часовото състезание, успях наистина да тествам своите граници. Постоянно се подобрявах и се чувствах по-сигурен в колата, отколкото докато шофирах наоколо. Познавах Nordschleife от други състезания с други автомобили, но това е напълно различен свят в BMW Z4 GT3. Толкова е смешно."

Хенри Уокенхорст (Walkenhorst Motorsport, автомобил номер 18):

„За нас, като отбор, това състезание мина много добре за всички коли. За медиите BMW M235i Racing и двете BMW Z4 GT3 правят шоу. Завършването на шесто и седмо място беше фантастичен резултат за нас. За съжаление нашият екипаж получи наказание за време, в противен случай щяхме да се борим добре със сродната ни кола.”

Харалд Грос (BMW M235i Racing, автомобил номер 235):

"Вярно е, че не съм сядал в състезателна кола от няколко месеца, но мога да кажа, че оцелях през зимата и" не ръждясах ". Състезанието мина много добре.

BMW Motorsport и Team Walkenhorst Motorsport предоставиха фантастична поддръжка и инженерите свършиха брилянтна работа на нашето BMW M235i Racing. Уверен съм в 24-часовото състезание."

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: