BMW Motorrad Italia SBK Team и Badovini влизат в топ 10 на Motorland Aragon

BMW Motorrad Italia SBK Team и Badovini влизат в топ 10 на Motorland Aragon
BMW Motorrad Italia SBK Team и Badovini влизат в топ 10 на Motorland Aragon
Anonim
SBK Motorrad 1
SBK Motorrad 1

Благодарение на вчерашната великолепна квалификация Superpole, в която той зае шеста генерална позиция, пилотът на BMW Motorrad Italia SBK Team Айртон Бадовини стартира тази сутрин в двете състезания, които се проведоха на разстояние от 18 обиколки всяко, на суха писта с леки температури.

В състезание едно Badovini успя да даде добър старт, който го постави на осма позиция само няколко обиколки от старта. Аертон се бори в група, съставена от двама други пилоти, оставайки между седмо и девето място, обикаляйки с времена, близки до топ 5.

За съжаление по време на предпоследната обиколка, с вече износени гуми, състезателят на BMW Motorrad Italia SBK Team стана жертва на катастрофа, за щастие без щети, което го принуди да се оттегли.

Също във второто състезание Бадовини започна много добре и скоро се озова в група от четирима пилоти, борещи се за шестата позиция. Аертон водеше групата много обиколки, поддържайки високо и постоянно темпо и едва на финала трябваше да се задоволи с деветото място също поради износване на гумите. Всичко това обаче му позволи да влезе в топ 10 на шампионата при пилотите.

Следващият кръг от Световния шампионат по супербайк е насрочен за уикенда на 17, 18 и 19 април на пистата Асен в Холандия.

Аертон Бадовини:„Първо трябва да кажа, че съм много доволен от този уикенд, в който успяхме да свършим много работа и да постигнем много за кратко време отлична конкурентоспособност. Това ме прави още по-уверен за остатъка от сезона. Така че голямо благодаря на моя екип за тяхната фантастична работа. Първото състезание беше доста трудно, тъй като не успях да намеря най-доброто усещане за сцеплението на мотора. В последните няколко обиколки с вече износена задна гума, карах доста с предното колело, но за съжаление в определен момент то загуби сцепление и аз катастрофирах. За второ състезание направихме някои промени в мотора, които дадоха отлични резултати. Борих се за шесто място дълго време, оставайки пред групата на моите съперници, но за съжаление претърпях износване на гумите в последните обиколки и не можах да се представя по-добре от деветото място.“

Херардо Акочела- Директор на отбора: „Много сме доволни от това как минаха тези две състезания и като цяло от целия ни уикенд. Като се има предвид, че това беше първият път на Badovini на този мотоциклет, несъмнено събрахме резултати, които надминаха собствените ни очаквания, както на тренировките, така и в състезанието. Сега е въпрос на оценка на данните, събрани тук в Испания, и продължаване на работата върху нашия мотор.”

Препоръчано: