BMW Team RLL се подготвя за Лонг Бийч

BMW Team RLL се подготвя за Лонг Бийч
BMW Team RLL се подготвя за Лонг Бийч
Anonim
Z4 Лонг Бийч (2)
Z4 Лонг Бийч (2)

BMW Team RLL носи BMW Z4 GTLMs - посмъртно 4-то място на кола номер 24 в 24-те часа на Дейтона (САЩ) и 12-те часа на Себринг (САЩ) и второ място в Дейтона (САЩ) за кола номер 25 - на третото състезание от United SportsCar Championship (USCC) на 18 април. Като част от уикенда на Лонг Бийч Гран При, състезанието е най-краткото за годината със само 100 минути средно време за пътуване и се провежда на разстояние от 1968 мили, 11 завоя и е веригата на първата победа на BMW. през 2013 г.

Джон Едуардс (САЩ) и Лукас Лур (Германия), пилотите на номер 24 BMW Z4 GTLM, в момента са втори в класирането на пилотите и отборите с номер 25, което включва пилотите Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (САЩ) изостава с една точка на трета позиция. По този начин BMW е на второ място в шампионата на конструкторите, десет зад Chevrolet (Corvette), победителите в първите два кръга.

IMSA обяви, че ще има промени в представянето за събитието в Лонг Бийч. Автомобилите BMW ще отслабнат с десет килограма и ще могат да работят с още два литра гориво. Други конкуренти в клас GTLM получиха същите корекции.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):„Всичко, което трябва да направите, е да погледнете рекорда на BMW Team RLL в Лонг Бийч, за да разберете нашите очаквания. Постигнахме висок успех през последните две години, качвайки се на подиума, като миналата година завършихме на второ място. Можехме да имаме двоен подиум миналата година, след като се класирахме втори и трети, но кола номер 56 имаше проблем в състезанието и бяхме въвлечени в инцидент, който ни отне всяка надежда за подиум. Автомобил номер 55 караше силно през цялото състезание, завършвайки на второ място. Ако има писта, която е направена за BMW Z4 GTLM, това е Лонг Бийч. Състезанията винаги са близки, но ние се чувстваме доста добре и сме уверени в шансовете си .

Пътните вериги са много подходящи за BMW Z4."

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM):„Лонг Бийч е моята родна писта и е изключително събитие. Спечелих преди две години и възнамерявам да спечеля отново. Себринг не върви по план, така че е време да се върнем на най-горното стъпало на подиума, което ни принадлежи. Всичките ми приятели и семейство ще бъдат там, така че бих искал да накарам всички да се гордеят. "

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM):„Лонг Бийч винаги е много натоварен състезателен уикенд. Голямото предизвикателство е да достигнете максимална скорост възможно най-бързо. Подготовката на автомобилите и шофьорите е ключова. Моят съотборник Бил живее на тази писта, така че може да ми каже всички тайни. Пътуването е кратко, така че ще трябва да избутаме от първата до последната обиколка .

Джон Едуардс (номер 24 BMW Z4 GTLM):„Лонг Бийч е толкова шоу, колкото и състезание. Това е емблематично събитие, от което се чувствам щастлив да бъда част. Миналата година си тръгнахме веднага с подиум, но тази година ще се опитаме да повторим постигнатото преди две години, в което двете BMW Z4 завършиха първи и втори. Лукас и аз имахме стабилен старт на сезона по отношение на отбелязването на голове, но това не означава, че не се стремим към подиума.”

Лукас Лур (номер 24 BMW Z4 GTLM):„Наистина очаквам с нетърпение Лонг Бийч. Винаги се наслаждавам на предизвикателството на уличната писта и Лонг Бийч е една от любимите ми. Печелил съм няколко пъти и може би това е една от причините да го харесвам. Цялата атмосфера на събитието е страхотна. Мисля, че нашето BMW Z4 GTLM ще бъде силно, но, както видяхме в Дейтона и Себринг, цялата мрежа GTLM е много конкурентна с някои добри пилоти. Джон и аз ще се борим за възможно най-добрия резултат за BMW. "

Препоръчано: