SBK: Badovini няма Superpole в Асен поради проблем с ръката

SBK: Badovini няма Superpole в Асен поради проблем с ръката
SBK: Badovini няма Superpole в Асен поради проблем с ръката
Anonim
Екип BMW SBK (2)
Екип BMW SBK (2)

Холандската писта на Асен (TT Circuit, Ed) беше етапът от квалификациите и четвъртият Superpole на Световния шампионат по супербайк ENI FIM 2015. Отборът на BMW Motorrad Italia SBK и италианският състезател Айртон Бадовини, тази сутрин на пистата, за да се състезават в решаващите квалификации за достъп до Superpole и да завършат последните щрихи за състезанието на тяхното BMW S 1000 RR.

Италианецът успя да подобри вчерашното време с повече от 3 десети, като спря хронографа на 1'37 035, като по този начин завърши на четиринадесето място, което му позволи лесно да се класира за Superpole 1.

По време на безплатната сондажна сесия Аертон почувства болка в лявата си ръка поради възпаление, което го ограничаваше да шофира. Механичен проблем беше свързан с "човешкия" проблем в Superpole, където италианският пилот, въпреки че влезе със състезателна гума, беше принуден незабавно да се върне в гаража си поради електронен проблем. След като разреши проблема своевременно, състезателят на BMW Motorrad Italia SBK Team трябваше само да монтира квалифициращата гума и да натисне силно, за да завладее една от първите две позиции, които позволяват достъп до Superpole 2. За съжаление, проблемът с ръката се увеличи и болката беше стана непоносим, до такава степен, че не му позволи да настоява. С време 1'36 "711 Ayrton грабна четвъртата позиция и утре ще стартира от четвъртия ред и четиринадесетата позиция на стартовата решетка, в двете състезания, които ще се проведат на разстояние от 21 обиколки всяко.

Аертон Бадовини: „Ден, усложнен от проблема с ръката ми, вероятно причинен от дългото ми бездействие. За да усложня още повече нещата, имаше онзи малък електронен проблем, който ме принуди незабавно да вляза на пистата с квалификационната гума. Не успях да се справя по-добре от четвърта позиция и не успях да вляза в Superpole 2. Истински срам, защото имам добро състезателно темпо, толкова много, че ако ръката ми не ме притеснява утре, мисля, че мога да играя две добри състезания. "

Херардо Акочела - Директор на екипа: „За съжаление Superpole не мина както се надявахме, но и тук в Асен сме подобряваме много и нашият мотор расте благодарение на работата на Ayrton и целия екип. Надяваме се, че болката в ръката на Бадовини няма да се усети утре, за да можем да постигнем добри резултати.“

Препоръчано: