SBK: Бадовини взима точки у дома въпреки болката в ръката си

SBK: Бадовини взима точки у дома въпреки болката в ръката си
SBK: Бадовини взима точки у дома въпреки болката в ръката си
Anonim
СБК Асен
СБК Асен

Вчера четвъртият кръг от световния шампионат на eni FIM Superbike се проведе на TT Circuit Van Drenthe в Асен, Холандия. Въпреки проблемите с лявата му ръка, които ограничиха представянето на Аертон Бадовини, състезателят на отбора BMW Motorrad Italia SBK стартира от петия ред в двете състезания, които се проведоха на суха писта.

В състезание 1 стартът на Аертон беше много добър и италианският пилот завърши първата обиколка на девета позиция. Постепенно завръщането го доведе до осмо място, но за съжаление болката в ръката му се увеличи толкова много, че му попречи да кара, както би искал, започвайки да губи позиции, докато не реши да се оттегли, което се случи по време на десетата обиколка.

Във второ състезание Бадовини беше автор на друг брилянтен старт, който му позволи да завърши на единадесета позиция. В следващите обиколки завръщането на Аертон се оформи, но по-късно болката в ръката му се увеличи и пилотът на BMW Motorrad Italia SBK Team беше принуден да забави темпото си. Дванадесети в осмата обиколка, Бадовини стисна зъби и задържа позицията си точно под карирания флаг, спечелвайки четири точки в класирането на световния шампионат.

Следващата среща със Световния шампионат по супербайк е насрочена за уикенда на 8, 9 и 10 май на пистата Имола в Италия.

Айртон Бадовини: „В едно състезание трябваше да спра, защото имах големи затруднения да карам колелото си поради болката в ръката ми. Трябва да благодаря на Mobile Clinic, които ме върнаха на пистата и ми позволиха да замина за второто състезание. Във второ състезание започнах добре и след това, когато болката се върна, стиснах зъби и успях да поддържам стабилно темпо, което ме накара да завършим на дванадесето място. Доволен съм от работата, която свършихме този уикенд. Чувствам се все по-удобно на мотора и мога да поддържам по-високо темпо. Благодаря на екипа за тяхната голяма помощ. "

Херардо Акочела - Директор на екипа: „Беше положителен уикенд, особено благодарение на Аертон, който въпреки проблема с ръката ни позволи да работим върху мотора и да съберем важни данни за останалата част от сезона. След оттеглянето му в състезание едно не знаехме дали да го оставим да стартира за втория манш, но Аертон ни успокои и завърши по точки във второ състезание. Трябва да продължим да работим, както направихме в последните два кръга и сме уверени, че резултатите ще дойдат.”

Препоръчано: