BMW Team RLL с BMW Z4 GTLM грабва подиума в Лонг Бийч

Съдържание:

BMW Team RLL с BMW Z4 GTLM грабва подиума в Лонг Бийч
BMW Team RLL с BMW Z4 GTLM грабва подиума в Лонг Бийч
Anonim
Long Beach Victory Z4 GTLM (7)
Long Beach Victory Z4 GTLM (7)

Бил Оберлен (САЩ) и Дирк Вернер (Германия), управляващи номер 25 BMW Team RLL BMW Z4 GTLM, постигнаха победа в класа в третия кръг на Обединения шампионат за спортни автомобили (USCC) в Лонг Бийч (САЩ). Обединени). Дуото направи 76 обиколки от 1968 мили, 11 завоя на временната градска писта, покривайки състезателна дистанция от 100 минути, финиширайки на 2,9 секунди пред № 62 Ferrari на Джанкарло Физикела (Италия) и Пиер Кафер (Германия).

Победата за BMW Team RLL беше първата им през 2015 г., тъй като в миналото е имало само една победа в Lime Rock Park (САЩ) през 2013 г. и 11-то място, откакто програмата стартира през 2009 г. Победата също така увеличава резултатите на Auberlen, правейки го за всички времена печеливш пилот на спортни автомобили в Северна Америка с цели 54 точки, втори след Скот Прует (САЩ, 59).

Auberlen започна състезанието от пол, но и той, и Джон Едуардс (САЩ), стартиращи извън първия ред под номер 24, бяха изпреварени от Ferrari в първата обиколка. И двете BMW задържаха позициите си за първия престой в състезанието, като Auberlen първи влезе в бокса в обиколка 31.

Лошото обезвъздушаване на резервоара за гориво и бавното му пълнене причиниха забавяне при повторното стартиране на Вернер от бокса след размяната на волана с Оберлен. Той падна до пето място като Лукас Лур (Германия), влизайки под номер 24 в следващата обиколка, възползвайки се от обичайния бърз отборен сервис и заема второ място.

След час Вернер навакса за цялото време, което загуби в бокса, и се изкачи до четвърто място. В 45-та обиколка той се премести на трето място, само на 0,6 секунди зад номер 24 BMW Z4 GTLM, все още на второ място. Вернер изпреварва своя съотборник и насочва погледа си към Ферари, който е с около осем секунди пред него. В обиколка 63 BMW постави нов рекорд на състезанието (1:18, 009 минути) и две обиколки по-късно караха Ferrari да финишира първи и да спечели победата.

В крайна сметка Едуардс и Лур завършиха на разочароващо пето място след проблем със спирачната система, който забави Лур в късните етапи на състезанието.

Пропуските за победа позволяват на BMW да заеме второ място в класирането по точки в GTLM Constructors Championship, пет точки зад Chevrolet.

Ауберлен и Вернер се преместват на втора позиция в класирането на пилотите, докато Едуардс и Лур са стабилни на четвърто място.

Боби Рахал (Ръководител на екипа, BMW Team RLL):

„Хубаво е да се върна в печелившата лента. И двамата пилоти свършиха страхотна работа, Бил в началото, докато Дирк беше бърз в края, те успяха да преследват Ферарито и да ги изпреварят. Чувствах, че мога да спечеля това състезание, въпреки че знаех колко трудно ще бъде състезанието.

Наистина е радостно, че успях."

Бил Оберлен (25 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

„Това е специална победа, защото нашият екип отдавна я очакваше.

Освен това, което е моето домашно състезание. Спечелихме, имахме полпозишън и рекордна квалификационна обиколка и Дирк взе победата и нов рекорд за обиколка на състезанието.

Не можете да направите много по-добре от това."

Дирк Вернер (25 BMW Z4 GTLM, 1-во място):

„За мен е страхотно чувство да спечеля не само с BMW за първи път в този шампионат от 2013 г. насам, но за мен последната победа беше преди пет години, в автомобилно състезание. Чаках тази победа и днес е просто страхотен ден. Всеки в отбора заслужава това. Миналата година беше трудна година, а тази година, особено на тази писта, колата беше наистина добра. Всеки може да се гордее."

Джон Едуардс (24 BMW Z4 GTLM, 5-то място):

„Беше малко разочароващ ден за черната кола. Ferrari направи престоя ми интересен след нас, измъквайки ни от първи завой. За съжаление Лукас имаше проблем накрая, но мисля, че това е причината всеки да има две коли – ние имахме два удара. Честито на BMW25! Това е страхотен ден за BMW Z4, тъй като то се завръща в надпреварата за победа."

Лукас Лур (24 BMW Z4 GTLM, 5-то място):

„Първо, очевидно денят е добър за BMW. BMW Z4 GTLM спечели състезание през 2015 г. със страхотна работа, свършена от Бил и Дърк. Борих се, особено в края, и почти се ударих в стената два пъти. Не знам какво точно се е случило, трябва да разследваме. Твърде рано е сега да се каже след състезанието какво се е случило, но е толкова в бягането, понякога не е вашият ден.

За нашата кола или за мен лично днес не беше толкова добре, но нещата могат да се подобрят следващия път. Най-важното е BMW да е на върха."

Четвъртият кръг от Шампионата за спортни автомобили ще се проведе в Лагуна Сека (САЩ) на 3 май 2015 г.

Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ
Образ

Препоръчано: