BMW Motorrad и Alpinestars: заедно за въздушните възглавници за жилетки Tech-Air

BMW Motorrad и Alpinestars: заедно за въздушните възглавници за жилетки Tech-Air
BMW Motorrad и Alpinestars: заедно за въздушните възглавници за жилетки Tech-Air
Anonim
BMW R 1200
BMW R 1200

BMW Motorrad и Alpinestars обявяват, че започват ексклузивно сътрудничество за системи за безопасност за мотоциклетно облекло. Първият продукт, който ще бъде пуснат в това сътрудничество, ще бъде яке BMW Motorrad, разработено съвместно от BMW Motorrad и Alpinestars, съчетаващо жилетка с въздушна възглавница, разработена с помощта на технологията на Alpinestars. Новото яке BMW Motorrad, което може да бъде брандирано и от двамата ръководители на проекта, ще се предлага както в мъжка, така и в дамска версия, а публичното представяне на това новоразработено яке с въздушна възглавница ще се проведе по-късно тази година.

Жилетката с въздушна възглавница е базирана на системата за въздушна възглавница Alpinestars Tech-Air ™, първата в света самостоятелна пътна система за въздушна възглавница, която работи независимо, без необходимост от сензори за инсталиране на мотоциклета и последващата необходимост от свързване на мотоциклет, специфичен за системата на въздушната възглавница, използвана от водача.

Това означава, че жилетката с въздушна възглавница предлага свободата да карате всеки мотоциклет върху всякаква повърхност, по всяко време и може да се използва с всеки тип мотоциклет или скутер на BMW Motorrad, което позволява на водача лесно да превключва между мотоциклети без преконфигуриране или нулирайте настройките от велосипед към водач.

Следователно системата е незабавно готова за употреба и не се губи време за създаване на електронно свързване между водача и/или пътника и мотоциклета. Това яке с въздушна възглавница BMW Motorrad / Alpinestars предлага цялостна защита на горната част на тялото, включително раменете, гърба и торса отпред. Чрез включването на своите сензори близо до тялото на водача, системата на въздушната възглавница се активира, без да е необходимо изпращане на безжичен задействащ сигнал от мотоциклета.

BMW Motorrad е единственият производител на мотоциклети, който е разработил пълна гама оборудване за задържане на водача от 1970 г. насам: от мотоциклетни каски до мотоциклетни костюми, ботуши и ръкавици. По този начин най-високият приоритет на безопасността е прикрепен към максималния комфорт за водача и пътника, както и минимизиране на възможните последствия от инциденти.

BMW Motorrad винаги е смятал мотоциклетизма и безопасността за неразривно свързани и закотвени в принципа на „360° безопасност“.

“360 ° Безопасност” разделя общата концепция за безопасен мотоциклетизъм в три аспекта: технология за безопасност на превозното средство, безопасност, произтичаща от оборудването на водача и безопасност чрез обучение на водача. Alpinestars обновява технологията за каране на мотоциклети за защита на водача, производителност и комфорт повече от 50 години. Системата за въздушни възглавници Tech-Air ™, която формира основата на тяхното сътрудничество за активна безопасност с BMW Motorrad, е резултат от интензивни изследвания и разработки от Alpinestars, които започнаха през 2001 г.

В продължение на десетилетия и двете компании поддържат водеща роля в активната и пасивната безопасност в мотоциклетизма. Това ново партньорство, между BMW Motorrad и Alpinestars, сега допълнително разширява тяхната позиция чрез това споразумение за съвместно развитие.

Препоръчано: