BMW Серия 3 G20: Всичко, което знаем за предстоящите медии в Мюнхен

Съдържание:

BMW Серия 3 G20: Всичко, което знаем за предстоящите медии в Мюнхен
BMW Серия 3 G20: Всичко, което знаем за предстоящите медии в Мюнхен
Anonim
BMW 3er G20
BMW 3er G20

Следващото поколение BMW Серия 3 ще бъде налично на пазара през 2018 г. Според AutomobileMag, позовавайки се на източници в Мюнхен, „Следващото BMW Серия 3 ще бъде дори по-добро от предишната Серия 3“. Както може да се очаква от тези, които създават успешен продукт. Но нека да разберем как новото BMW Серия 3 би било по-добро от предишното.

Шаси

Баварски източници биха искали BMW Серия 3 G20 с по-меко возене от BMW Серия 3 F30, но като цяло ще бъде по-спортен. Как може да се постигне това? Инженерите на BMW ще се възползват от цялото електронно контролирано окачване и със „стилове на шофиране“, които ще придадат различни души на автомобила. Използването на регулируемо окачване и амортисьори, стабилизиращи щанги с променлива твърдост, активно кормилно управление и система Torque Vectoring, която се интегрира с ABS и контрол на стабилността на автомобила, ще дадат на новото BMW Серия 3 G20 по-динамично возене от неговия собствен прародител.

По-дълго междуосие, по-широки пътни платна, по-нисък център на тежестта и по-ниска маса - в работно състояние - трябва да помогнат на баварските техници да постигнат целта.

Ахилесовата пета в продължение на много години на витлото беше спирачната система; добре, BMW Серия 3 G20 ще има напълно преработен такъв, с по-мощни дискове и апарати, лагери на колелата с намалено триене, адаптивно окачване, което може да модулира мигновено наклона, и желаейки новата подобрена система xDrive, способна да гарантира по-бързо разпределение на въртящия момент, и драстично намаляване на неподрессорените маси - благодарение на идеята за олекотен дизайн - която също комбинира алуминиеви и карбонови джанти.

Освен това, 2018 BMW Серия 3 ще се базира на архитектурата CLAR(CLusterArchitecture, изд.), официално известна вътрешно в BMW като "35up ".

Дизайн

Докато BMW все още не е избрал окончателния дизайн, претендентите са се засилили във всяка област. Automobile Mag твърди, че новият екстериорен дизайн ще донесе на пазара мускулесто тяло, по-елегантен диапазон и по-спортна стойка, постигнати чрез по-остри гънки, по-твърди ръбове, по-приключенски спици и дори по-строги линии на изрязване. Нашите източници казват, че дизайнът на новата серия 3 ще бъде по-зрелищен от настоящия Mercedes C-Class и Jaguar XE.

Вътре, BMW Серия 3 ще се похвали с набор от графични инструменти с висока разделителна способност и по-изчерпателен хед-ъп дисплей. Голям цветен монитор в централната конзола позволява на водача да управлява функциите на автомобила чрез просто докосване, управление с жестове и гласови команди.

За да намали разликата с конкуренцията, BMW планира да инвестира в по-добри материали и детайли с по-високо качество като килими, гумени уплътнения и интериорни облицовки.

Мотори

BMW ще продължи да подобрява своето голямо семейство двигатели.

2,0-литровият четирицилиндров двигател на 328i с технология TwinPower Turbo ще може да доставя над 260 к.с., а актуализираният 3,0-литров шестцилиндров двигател в 340i се очаква да достигне 370 к.с.

M3 и M4 ще приемат новите групи турбокомпресори с електрокомпресор и водно впръскване, за да издигнат мощността на двигателя - при пълна безопасност - над 500 к.с.

За разлика от това, "зелената" гама ще включва два plug-in хибридни варианта: 1,5-литров трицилиндров двигател с технология TwinPowerTurbo с 60 kWh двигател, който може да измине 48 километра в чисто електрически режим (320e) и 2.0-литров четирицилиндров TwinPowerTurbo, съчетан с 90 kWh електрически мотор, който ще доведе пробега в EV режим до 80 километра.

Технология и помощ при водача

Всички най-нови технологии, представени от BMW (дистанционно паркиране, управление с жестове, актуализация в ефир за iDrive, ConnectedDrive, Park Now APP и т.н.) могат да дебютират на BMW Серия 3 G20, включително помощ за поддържане на лентата, автоматичен спирачна система, автоматично изпреварване при определени условия на движение и полуавтономно шофиране както по магистрала, така и в задръстване със скорост до 65 км / ч.

Варианти

Седанът с четири врати (G20) ще пристигне преди модела Touring (G21, 2019), който ще се предлага ексклузивно за европейския пазар и версия с дълга база (G28, 2019) за Съединените щати и Китай.

BMW Серия 3 GranTurismo (G24) ще пристигне през 2020 г.

Семейството на BMW Серия 4 ще започне през 2020 г. с BMW Серия 4 G23 Купе и BMW Серия 4 G22 Кабриолет (ще използва мек покрив вместо настоящия твърд покрив).

BMW Серия 4 Gran Coupe (G26) ще дебютира през 2021 г.

Препоръчано: